Legea vaccinarii, aproape finalizata

12/05/2015
Legea vaccinarii, aproape finalizata

Legea vaccinarii, aproape finalizata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/legea-vaccinarii-aproape-finalizata/

vaccin-doze Nicolae Banicioiu, Ministrul Sanatatii a afirmat ca proiectul cu legea vaccinarii va fi pus in dezbatere publica in cateva saptamani.

“Comisia este aproape de draftul final, il vom pune in dezbatere publica imediat ce specialistii isi vor spune parerea. Este vorba de cateva saptamani, dar proiectul va ramane in dezbatere publica cat va fi necesar, astfel incat toata lumea sa-si exprime un punct de vedere. Subliniez insa ca primeaza opinia specialistului”, a declarat Ministrul Banicioiu, citat de Mediafax.

De altfel, el a mai precizat ca  proiectul va fi conceput pe informarea parintilor si constientizarea necesitatii vaccinarii.

“Precizam ca, in proiectul MS nu se vor impune sanctiuni cu inchisoarea pentru parintii care refuza vaccinarea copiilor”, scria Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa dat publicitatii la mijlocul lunii aprilie.

In aceeasi informare, Ministerul mai atentiona asupra riscului reaparitiei unor boli foarte grave, mortale chiar, dupa cum a sesizat si Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Acoperirea vaccinala in Romania se pastreaza sub nivelul recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, de 95 la suta, pentru boli precum difterie, tetanos, rujeola, rubeola, oreion si hepatita B, in principal din cauza refuzului vaccinarii.

6 Comentarii

  1. Cristina says:

    Interesant este ca nu se vaccineaza si adultii. Vaccinurile au o “durata de functionare” limitata in corp, deci aproape toti adultii din Romania sunt neimunizati. Ar trebui vaccinati macar impotriva hepatitei, TBC-ului si tetanosului toti functionarii publici: incepem cu parlamentarii, apoi cu ministerele, primariile, prefecturile, toate serviciile publice si toti care au contact cu publicul si la sfarsit ajungem la profesori si medici( asta ca sa -si piarda dreptul de a profesa).
    S-a spus ca e o cheltuiala sa tratam pe cei neimunizati care fac boli si ne costa pe toti.
    Pai cei care fac diabet din cauza abuzului de mancare sau cei care fac boli pulmonare din cauza fumatului sau cei care fac boli cardiovasculare tot din excese alimentare sau stil de viata gresit sau altii care beau de sting… Nu ne costa pe toti. Ia sa nu-I mai tratam. Dar nici nu mai luam bani pentru sanatate. Ca n-are rost.

  2. Dana says:

    Poate ar trebui ca domnul ministru sa-si indrepte mai intai atentia asupra ratei din ce mai crescute a mortalitati infantile din spitale si apoi la cea datorata lipsei vaccinarii.
    DACA TOT ARE ASA DE MULTA GRIJA DE COPII AR TEBUI SA ADUCA SI NIVELUL ALOCATIILOR LA UN CUANTUM DECENT, COMPARABIL CU CEL DIN TARILE PE CARE LE INVOCA IN PRIVINTA VACCINARII.
    Ar trebui sa analizeze si numarul extrem de mare a copiilor din cauza subnutritiei datorita saraciei.
    Legea aceasta seamana mai mult cu o afacere pentru unii in detrimentul altora.

  3. Doru says:

    Stimati colegi, ma fac ,,avocatul diavolului” şi pun întrebarea logică: dacă guvernul vrea sa legifereze obligativitatea unui act terapeutic profilactic, deci vaccinarea, de ce nu s-ar legifera şi obligativitatea actelor terapeutice curative ?! Oare consimţământul informat este necesat doar in cazul procedurilor terapeutice curative ?! Pacientul bolnav care refuză un act terapeutic este amendat? Nu, deci părintele / tutorele minorului de ce nu ar avea dreptul să refuze o vaccinare, ca orice act medical ?
    Eu sunt pro-vaccinare şi mă vaccinez de când mă ştiu. Dar discut asa principial.Nu mi se pare just sa obligi pe cineva în acest domeniu, atâta vreme cât nu putem garanta inocuitatea absoluta a vaccinurilor.

  4. Pistol Irina says:

    Problema nu este intre medici si guvern ci intre pacienti si guvern.Eu vreau sa stiu de ce nu sint vaccinuri pentru pacientii mei care toti vor vaccinuri,dar, inainte sa ne intrebam de ce a cazut Institutul Cantacuzino la Bucuresti, ne intrebam, mai aproape, de ce a cazut clinica de pediatrie din Tulcea. Poate fiindca era foarte aglomerata.

  5. Mosu Cristina Monica says:

    Daca nu va exista obligativitatea vaccinarii acoperirea vaccinala va scadea mult sub 90%.Modificarea programului de vaccinare ridica suspiciuni parintilor.

  6. Doru says:

    Statul tinde sa devina din ce in ce mai tiranic !
    Legea ,,spălatului obligatoriu pe mâini” de 7 ori pe zi, cand se va discuta in parlamentul nostru ?!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: