Legea privind preventia si depistarea precoce a diabetului a fost votata de Camera Deputatilor

20/10/2020

Legea privind preventia si depistarea precoce a diabetului a fost votata de Camera Deputatilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/legea-privind-preventia-si-depistarea-precoce-a-diabetului-a-fost-votata-de-camera-deputatilor/

Proiectul de Lege privind preventia si depistarea precoce a diabetului a fost votat, marti, de Camera Deputatilor in calitate de camera decizionala, anunta Florin Buicu presedintele Comisiei pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor.

“Rezultat al activitatii sustinute al organizatiilor de pacienti, al profesionistilor din specialitate, acest proiect de lege organica vine in sprijinul imbunatatirii calitatii vietii pacientilor, abordarii integrate a preventiei si tratamentului bolii”, precizeaza Florin Buicu intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Continut educational:

Potrivit sursei citate, prevalenta diabetului este de 11,6% in populatie. 1 din 10 romani sufera de diabet si doar jumatate din cei care stiu ca au diabet se trateaza.

Datele mai arata ca 7 din 10 romani diagnosticati au ajuns la medic prima oara in stadii avansate. In prezent, 832000 de romani sunt inregistrati cu diabet in Romania.

Proiectul de Lege privind preventia si depistarea precoce a diabetului a fost adoptat de Camera Deputatilor cu 195 de voturi pentru, zero impotriva si 46 de abtineri.

Etichete: lege preventie diabet, proiect de lege diabet, prevalenta diabet, tratament diabet, florin buicu

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Citu: Am avut rezultate bune, nu ne putem permite acum sa nu respectam regulile si restrictiile

156.000 de locuri noi la vaccinarea cu vaccin Pfizer/BioNTech, incepand cu 1 martie

Presedintele Consiliului European: Saptamanile urmatoare vor fi dificile in ceea ce priveste vaccinarea

AstraZeneca a transmis ca incearca sa livreze 40 de milioane de doze de vaccin catre statele UE pana la finalul lui martie

OMS: O persoana din zece care a avut Covid-19 prezinta simptome si dupa 12 saptamani