Legea privind preventia si depistarea precoce a diabetului a fost votata de Camera Deputatilor

20/10/2020

Legea privind preventia si depistarea precoce a diabetului a fost votata de Camera Deputatilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/legea-privind-preventia-si-depistarea-precoce-a-diabetului-a-fost-votata-de-camera-deputatilor/

Proiectul de Lege privind preventia si depistarea precoce a diabetului a fost votat, marti, de Camera Deputatilor in calitate de camera decizionala, anunta Florin Buicu presedintele Comisiei pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor.

‚ÄúRezultat al activitatii sustinute al organizatiilor de pacienti, al profesionistilor din specialitate, acest proiect de lege organica vine in sprijinul imbunatatirii calitatii vietii pacientilor, abordarii integrate a preventiei si tratamentului bolii”, precizeaza Florin Buicu intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, prevalenta diabetului este de 11,6% in populatie. 1 din 10 romani sufera de diabet si doar jumatate din cei care stiu ca au diabet se trateaza.

Datele mai arata ca 7 din 10 romani diagnosticati au ajuns la medic prima oara in stadii avansate. In prezent, 832000 de romani sunt inregistrati cu diabet in Romania.

Proiectul de Lege privind preventia si depistarea precoce a diabetului a fost adoptat de Camera Deputatilor cu 195 de voturi pentru, zero impotriva si 46 de abtineri.

Etichete: lege preventie diabet, proiect de lege diabet, prevalenta diabet, tratament diabet, florin buicu

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: