Legea privind educatia sanitara in scoli, constitutionala

25/09/2020

Legea privind educatia sanitara in scoli, constitutionala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/legea-privind-educatia-sanitara-in-scoli-constitutionala/

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins sesizarea presedintelui Klaus Iohannis vizavi de actului normativ care modifica legea privind protectia si promovarea drepturilor copilului.

“A respins, ca neintemeiata, obiectia de neconstitutionalitate formulata de presedintele Romaniei si a constatat ca este constitutionala, in raport cu criticile formulate, Legea pentru modificarea si completarea Legii 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului”, se precizeaza in documentul sedintei CCR din data de 24 septembrie.

Legea prevede ca in scoli se vor derula, cu acordul scris al parintilor sau al reprezentantilor legali ai copiilor, programe de educatie pentru viata, inclusiv de educatie sanitara, pentru prevenirea contractarii bolilor cu transmitere sexuala si a graviditatii minorelor, relateaza si Agerpres.

Continut educational:

In sesizarea facuta de presedintele Iohannis, se preciza ca, in forma initiata, legea continea zece articole si aducea Legii nr. 272/2004 un numar de 40 modificari si completari, iar Camera Deputatilor a amendat “substantial” actul normativ, intervenind legislativ asupra a 63 de texte,.

El adauga, printre altele, ca legea face referire la programe de “educatie sanitara”, inlocuind termenul folosit in prezent – acela de programe de “educatie sexuala”, subliniind ca aceasta terminologie nou introdusa impunea modificarea corespunzatoare a tuturor celorlalte prevederi din Legea nr. 272/2004.

Etichete: educatie sanitara in scoli, educatie sexuala in scoli, lege educatie sanitara

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii de familie, voluntari in cadrul DSP Arad in lupta cu Covid-19

Prof. univ. dr. Daniel Coriu, noul presedinte al Colegiului Medicilor din Romania

Reglementari noi privind acordarea serviciilor medicale pentru pacientii cu COVID-19 | Rolul medicilor de familie

Bolnavii de tuberculoza si tratati la domiciliu vor beneficia de o indemnizatie de hrana

Germania face pregatiri pentru campania de vaccinare anti-Covid inainte de finalul anului