Legea privind dreptul pacientului la medicina personalizata, adoptata de Senat

07/03/2023
Legea privind dreptul pacientului la medicina personalizata, adoptata de Senat

Legea privind dreptul pacientului la medicina personalizata, adoptata de Senat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/legea-privind-dreptul-pacientului-la-medicina-personalizata-adoptata-de-senat/

Senatul Romaniei a adoptat initiativa legislativa care prevede dreptul pacientului la medicina personalizata.

Senatori au aprobat legea initiata de mai multi parlamentari, specialisti in domeniul medical (ministrul Sanatatii Alexandru Rafila, deputatii Nelu Tataru si Patriciu Achimas-Cadariu, dar si senatorii Adrian Streinu Cercel si Attila László), prin care se ofera dreptul la medicina personalizata fiecarui pacient din Romania.

“Dreptul la medicina personalizata, un pas mai aproape sa devina realitate. (…). Le multumesc tuturor colegilor parlamentari care au votat favorabil pentru un proiect care, in opinia mea, poate oferi o sansa la viata multor romani care au nevoie de tratamente speciale sau de testari specifice.”, a scris senatoarea Nicoleta Pauliuc, initiatoarea acestei legi, pe pagina sa de Facebook.

Senatul este prima Camera legislativa sesizata.

“Legea va merge la Camera Deputatilor si am marea speranta ca, anul acesta, va fi nu numai adoptata si promulgata, dar se vor intocmi normele specifice la Ministerul Sanatatii, iar, de anul viitor, vom avea si finantarea atat de necesara. Facem un pas concret spre un viitor mai bun in care serviciile medicale vor fi de mai buna calitate si vor putea salva vieti.”, a mai precizat Nicoleta Pauliuc.

Etichete: medicina personalizata, lege medicina personalizata, serviciile medicale personalizate

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: