Legea Preventiei, aproape de finalizare | Proiectul privind profesiile medicale va fi pus in dezbatere

05/06/2019

Legea Preventiei, aproape de finalizare | Proiectul privind profesiile medicale va fi pus in dezbatere

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/legea-preventiei-aproape-de-finalizare-proiectul-privind-profesiile-medicale-va-fi-pus-in-dezbatere/

Proiectul de lege privind profesiile medicale va fi pus in dezbatere publica vineri, iar proiectul legii preventiei este aproape finalizat.

“Vom iesi pana vineri in transparenta decizionala cu Legea profesiilor medicale, care sper eu ca va incerca sa faca oarecare lumina vizavi de modul in care s-a discutat in ultima perioada de medici falsi, nefalsi si toate celelalte”, a declarat ministrul Sanatatii conform Agerpres.

Ea a mai adaugat ca acest proiect de lege a fost negociat cu toate asociatiile profesionale de mai mult timp.

Legea preventiei, aproape de finalizare

“Am finalizat oarecum draftul pentru Legea preventiei. Cu siguranta ar mai fi cam o luna de lucru, dar pentru a scurta oarecum timpul am propus echipei sa mergem o saptamana undeva, fara telefoane, fara interventii si sa stam de dimineata pana seara sa finalizam acest proiect important. Legea are ca principal scop asigurarea accesului universal si echitabil la servicii medicale sigure, eficace, eficiente, conforme cu nivelul progresului inregistrat de tehnica si stiintele medicale”, a mai declarat demnitarul.

Ministrul a precizat ca prin acest proiect de lege se creeaza premisele ca tot ce apare nou, inovativ in sanatate sa fie aplicat. ‘

Continut educational:

“Bineinteles, in concordanta cu legislatia pe care o vom adapta, astfel incat sa permita accesul. Legea preventiei este construita pornind de la urmatoarele principii: echitatea in asigurarea accesului la servicii pentru fiecare persoana asigurata sau nu, solidaritatea, eficienta utilizarii fondurilor publice, abordarea centrata pe persoana de-a lungul vietii, reorganizarea institutionala cu cresterea capacitatilor de sanatate publica in termeni de infrastructura, resursa umana, tehnologia informatiei si sisteme informationale”, a mai afirmat ministrul conform sursei citate.

Proiectul prevede si ‘responsabilizarea’ autoritatilor locale, a comunitatilor si a persoanelor privind dezvoltarea programelor de preventie si urmareste dezvoltarea de parteneriate intersectoriale si interinstitutionale pentru a prioritiza sanatatea in toate politicile.

Etichete: legea preventiei, proiect profesiile medicale, servicii medicale, legislatie medicala

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Gavriș D says:

    Asta da vrăjeală! Din ce căcat o să plătească ministra serviciile medicale pentru toți neasigurații?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: