Legea malpraxisului medical – pregatita sa intre in dezbatere publica

20/05/2013

Legea malpraxisului medical – pregatita sa intre in dezbatere publica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/legea-malpraxisului-medical-pregatita-sa-intre-in-dezbatere-publica/

poza proiecte de lege ministertul sanatatiiRaed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii a declarat vineri, 17 mai 2013, ca Legea Malpraxisului Medical este pregatita sa intre in dezbatere publica in termen de 10 zile, deoarece este aproape de forma finala si mai trebuie revazuta de asociatiile de pacienti.

De asemenea, Raed Arafat a mai declarat ca rolul actului normativ este de a reduce cazurile de malpraxis solutionate in tribunal, printr-o mediere anterioara, dar si despagubirea pacientilor care au avut de suferit din cauza unei erori medicale.

“Ieri au fost ultimele discutii, acum este o forma aproape de final. Ea vizeaza reducerea partii birocratice si includerea partii de mediere in ea, dar mai ales de a face ca acela care reclama sa intre imediat in discutii si in mediere cu asiguratorul. Sa reducem ajungerea la instanta si necesitatea ajungerii la instanta daca putem rezolva problema inainte, asta se incearca sa se faca (…) Asa ca legea, cum se scrie sau cum se finalizeaza acum, prevede mai multe aspecte care sa faciliteze modul in care se rezolva litigiul sau acuzatia de malpraxis si sa se platească celui care a patit sau a fost victima unui caz de malpraxis. Pentru ca asta era problema pana acum: medicii se asigurau, pacientii ori familiile lor nu primeau. Acum ce punem in lege este ca cei care asigura, totusi, sa si plateasca atunci cand e realmente un caz de malpraxis. Daca cel care reclama nu ajunge la o intelegere cu asiguratorul (…) atunci in a doua etapa se poate merge la instanta”.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: