Stiri medicale

Legea farmaciei a fost promulgata de presedintele Iohannis

Data ultimei actualizari: 11/07/2018


Presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea si completarea Legii farmaciei nr. 266/2008, informeaza Administratia Prezidentiala.

Pe 18 iunie, Camera Deputatilor a adoptat, cu amendamente, proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii farmaciei nr. 266/2008, asupra caruia seful statului ceruse reexaminarea, relateaza Agerpres.

Actul normativ reglementeaza posibilitatea vanzarii si eliberarii prin intermediul serviciilor societatii informationale a medicamentelor care se acorda fara prescriptie medicala numai de catre farmaciile comunitare si drogheriile autorizate potrivit legii si care notifica Ministerului Sanatatii intentia de a desfasura aceasta activitate, in conditiile stabilite prin ordin al ministrului Sanatatii.

“In incinta farmaciilor comunitare, a oficinelor locale de distributie, a farmaciilor din unitatile medicale aflate in structura ministerelor cu retea medicala proprie, a drogheriilor, a farmaciilor si a oficinelor locale de distributie din sistemul penitenciar este interzisa utilizarea tehnicii de vanzare cu autoservire pentru medicamentele de uz uman sau veterinar”, prevede unul dintre amendamentele adoptate.

In proiect se mentioneaza ca aceasta notificare trebuie sa contina mai multe date, respectiv denumirea societatii, adresa unitatii farmaceutice de unde sunt livrate medicamentele, adresa site-ului unitatii farmaceutice prin intermediul caruia se face vanzarea, numele farmacistului responsabil de vanzarea si eliberarea prin intermediul serviciilor societatii informationale a medicamentelor care se acorda fara prescriptie medicala, data inceperii activitatii.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

Optiuni suplimentare de vaccinare

Potrivit actului normativ, MS trebuie sa afiseze mai multe informatii, precum lista unitatilor farmaceutice care ofera medicamente spre vanzare la distanta catre populatie prin intermediul serviciilor societatii informationale si informatiile generale privind riscurile legate de medicamentele furnizate ilegal populatiei, mai scrie sursa mentionata.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.