Legea care ii oblige pe parinti sa-si vaccineze copiii, adoptata in Italia

22/05/2017

Legea care ii oblige pe parinti sa-si vaccineze copiii, adoptata in Italia

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/legea-care-ii-oblige-pe-parinti-sa-si-vaccineze-copii-adoptata-in-italia/

Guvernul italian a adoptat vineri un decret-lege care-i obliga pe parinti sa-si vaccineze copiii pentru a-i putea inscrie la scoala, pe fondul unui varf al cazurilor de rujeola care afecteaza tara de la inceputul anului, informeaza Reuters si France Presse.

Decretul ”face obligatorii anumite vaccinuri care pana acum erau doar recomandate”, cum ar fi cele impotriva rujeolei sau meningitei, a declarat seful guvernului, Paolo Gentiloni, dupa sedinta de govern, relateaza Agerpres.

De acum va fi ”imposibila” inscrierea la cresa sau gradinita a copiilor intre 0 si 6 ani nevaccinati. In total 12 vaccinuri devin obligatorii. La 6 ani, varsta de scolarizare obligatorie, parintii copiilor nevaccinati vor trebui sa plateasca amenzi grele.

Italia se confrunta de la inceputul anului cu o crestere a numarului de imbolnaviri de rujeola, fapt ce care ingrijoreaza autoritatile.

Potrivit Observatorului italian privind rujeola, 2.395 de cazuri au fost inregistrate intre 1 ianuarie si 14 mai, fata de 860 pentru tot anul 2016. Iar 89% dintre pacientii din acest an nu au fost vaccinati, mai relateaza Agerpres.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), citata de mass-media italiene, Italia si Romania inregistreaza doar ele 48% din cazurile de rujeola de pe intreg teritoriul Uniunii Europene.

Cele 12 vaccinuri care sunt de acum obligatorii in Italia au rolul de a preveni urmatoarele boli: poliomielita, difteria, tetanosul, hepatita B, haemophilus B, meningita B si C, rujeola, rubeola, oreionul, tusea convulsiva si varicela.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Peste 80 de cadre medicale din Botosani sunt infectate cu SARS-CoV-2

Comisia Europeana a aprobat cumpararea in avans a 80 de milioane de doze de vaccin anti-Covid produs de Moderna

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a primit un premiu special pentru calitatea ingrijirilor acordate pacientilor cu AVC

Iasi: Peste jumatate dintre pacientii de la UPU, confirmati cu COVID-19

Un medic ATI incurajeaza vaccinarea anti-Covid si vorbeste despre lupta din linia I