Legea carantinei si a izolarii | Orban: Imediat ce intra in vigoare noua lege, vom lua toate masurile

20/07/2020

Legea carantinei si a izolarii | Orban: Imediat ce intra in vigoare noua lege, vom lua toate masurile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/legea-carantinei-si-a-izolarii-orban-imediat-ce-intra-in-vigoare-noua-lege-vom-lua-toate-masurile/

Premierul Ludovic Orban a declarat ca imediat ce intra in vigoare noua Lege a carantinei si a izolarii, Guvernul va lua toate masurile pentru a lupta eficient impotriva epidemiei de Covid-19, “pentru apararea sanatatii si vietii romanilor”.

“Obiectivul nostru este acela de a utiliza toate parghiile institutionale pe care le avem la dispozitie pentru a stapani, pentru a tine isub control epidemia si pentru a reduce numarul infectarilor. Imediat ce intra in vigoare legea, vom stabili toate masurile si toate actiunile necesare care sunt permise de noua lege, astfel incat sa luptam eficient pentru apararea sanatatii si vietii romanilor. Nu ne dorim sa impunem nicio restrictie suplimentara, nu ne dorim sa mai luam masuri care sa aiba efect negativ asupra economiei”, a declarat premierul Ludovid Orban, citat de Agerpres.

Totodata, el a precizat ca Guvernul va modifica HG privind starea alerta in concordanta cu prevederile noii legi si pregateste din punct de vedere administrativ toate structurile implicate.

“Vom avea, cel mai probabil, maine dimineata sedinta de Guvern pentru modificarea Hotararii de Guvern privitoare la starea de alerta, astfel incat sa introducem toate masurile care sunt permise de lege. De asemenea, pregatim, din punct de vedere administrativ, managerial, toate structurile cu atributii, indiferent ca este vorba de INSP, Directiile de sanatate publica, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Centrul de control, toate le pregatim pentru a dispune, intr-un ritm cat mai rapid, masurile necesare in baza prevederilor legii”, a mai explicat Ludovic Orban.

Vizavi de estimarile potrivit carora in luna septembrie in Romania s-ar putea inregistra 1 milion de infectari cu COVID-19, demnitarul spune ca au mai fost prognoze care nu s-au confirmat, subliniind ca institutiile statului “isi fac datoria” si iau “toate masurile posibile legal”.

De asemenea, in ultima perioada, autoritatile au intensificat controalele in vederea asigurarii respectarii normelor de protectie sanitara.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 7 EMC:

Managementul mastocitozei

“Derulam campanie de comunicare pentru a convinge romanii sa respecte regulile. Am avut nenumarate discutii cu reprezentantii institutiilor din zona publica si din zona privata pentru a solicita participarea conducatorilor de companii, de institutii, indiferent ca e vorba de Biserica sau de alte institutii pentru a promova respectarea regulilor si pentru a se asigura ca se respecta regulile, fie in companii, fie in transportul public, fie in spatiile comerciale, fie la oficierea slujbelor in biserica, cu orice ocazie in care exista interactiune umana. Acestea sunt mesajele pe care le dam in mod constant. Daca suntem responsabili, daca avem grija sa ne protejam sanatatea, vom reusi sa tinem in frau aceasta epidemie si aceasta epidemie nu va avea efecte negative asupra vietii noastre de zi cu zi”, a mai adaugat Orban, potrivit sursei citate.

Etichete: legea carantinei, izolare, masuri preventie coronavirus, epidemiei covid romania, ludovic orban

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: