Lege promulgata privind vechimea in munca pentru titularii cabinetelor medicale si dentare

10/01/2023
Lege promulgata privind vechimea in munca pentru titularii cabinetelor medicale si dentare

Lege promulgata privind vechimea in munca pentru titularii cabinetelor medicale si dentare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/lege-promulgata-privind-vechimea-in-munca-pentru-titularii-cabinetelor-medicale-si-dentare/

Legea care prevede ca perioada in care cabinetele medicale individuale au furnizat servicii medicale sau medico-dentare constituie pentru titulari experienta profesionala de medic, respectiv medic stomatolog si este asimilata vechimii in munca cu respectarea unor conditii, a fost promulgata de catre seful statului, Klaus Iohannis.

“Perioada in care titularul cabinetului medical individual a furnizat servicii medicale este asimilata vechimii in munca, fara a fi luata in considerare perioada in care medicul titular a avut suspendata calitatea de membru al CMR, cu indeplinirea urmatoarelor conditii: a) serviciile medicale furnizate de medicul titular au produs venituri nete in anul de referinta a caror valoare este cel putin egala cu nivelul a de 12 ori salariul minim brut pe tara garantat in plata stabilit potrivit legii in anul respectiv; b) a achitat contributiile datorate bugetului asigurarilor sociale de stat, aferente perioadei prevazute la lit.a)”, stipuleaza actul normativ, potrivit Agerpres.

Aceeasi prevedere se aplica si pentru titularul cabinetului medical individual care furnizat servicii medico-dentare.

Legea nou promulgata completeaza Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.

Etichete: vechime in munca medici, titulari cabinete medicale

autor

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Triscas says:

    Doresc amănunte.. trebuie luate adeverințe de la casa nat de sanatate privind perioada contractelor avute de mine cu CNAS bc?

  2. ILIE says:

    Da incepe sa se faca dreptate,ce vina au medici de familie ca nataliatea A SCAZUT,POPULATIA ESTE VARSTNICA,NU SE ASIGURA, PLEACA IN STRAINATATE,NUMARUL DE DECESE DEPASESTE DE TREI PATRU ORI NASTERILE, IN MEDIUL RURAL.IN PREZENT VENITUL MEDIU NET AL CMI IN MEDIUL RURAl ESTE DE 11500 RON,MACAR PENTRU ASISTENTI MEDICALI SA SE ASIGURE TRANSPORTUL CA LA INVATAMANT IN MEDIUL RURAL. ESTE CRIZA DE ASISTENTI MEDICALI IN MEDIUL RURAL.DOAMNE AJUTA. DE CE O PARTE DIN ASISTENTI MEDICALI DIN UNITATILE SANITARE AFIRMA CA PLATESC ORICE AMENDA SA FIE LASATI CU MANICHIURA SERVICIU.(IGIENA PERSONALA) ORDINUL 11O1/2016 ?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: