Lege pentru vaccinare

15/04/2015

Lege pentru vaccinare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/lege-pentru-vaccinare/

vaccinare- ac-seringa-facutMinisterul Sanatatii pregateste o lege pentru vaccinare, iar proiectul ar urma sa fie finalizat curand.

Anuntul a fost facut chiar de catre Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, marti, 14 aprilie, la un post de televiziune central. 

“Venim cu o lege pentru vaccinare”, a zis oficialul intrebat despre modul cum raspunde in fata campaniei antivaccinare.

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, prof. dr. Alexandru Rafila, a afirmat pe 21 martie ca exista riscul de izbucnire a unor epidemii, deoarece acoperirea vaccinala a scazut.

Conform datelor oferite de Institutului National de Sanatate Publica (INSP), vaccinarea cu ROR (rujeola, oreion, rubeola) in Romania a scazut pana la sub 80% in unele zone din tara in anul 2014.

In municipiul Bucuresti, rata vaccinarii a fost in 2014 de 78,3% fata de 97,4% in 2013.

Vizavi de vaccinarea cu DTP (difterie, tetanos, pertusis), tot in Bucuresti procentul a fost de 75%, in timp ce in 2013 era de 95,9%.

Limita de siguranta pentru mentinerea imunitatii de comunitate, cea care ii protejeaza atat pe copiii nevaccinati (sub 1 an) cat si pe cei mai mari si nevaccinati, este de cel putin 80% din populatie vaccinata.

Una din pricipalele cauze ale scaderii ratei de vaccinare este refuzul parintilor de a-si vaccina copiii.

Cum miscarea anti-vaccin ia amploare in mai multe parti ale lumii, amenintand  cu o epidemie modiala, Guvernul australian a facut un prim pas impotriva acesteia si  a anuntat in urma cu 2 zile ca nu va mai acorda suport social pentru copiii parintilor care refuza sa-i vaccineze cu acele vaccinuri a caror siguranta a fost dovedita in ultimele decenii (ROR, anti-poliomielita sau DTP).

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: