Lansarea proiectului Plan strategic de actiune impotriva hepatitelor in Romania

12/06/2013

Lansarea proiectului Plan strategic de actiune impotriva hepatitelor in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/lansarea-proiectului-plan-strategic-de-actiune-impotriva-hepatitelor-in-romania/

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania (APAH-RO), in colaborare cu Asociatia Europeana a Pacientilor cu Boli de Ficat (ELPA), va invita joi, 13 iunie 2013, la lansarea proiectului „Plan strategic de actiune impotriva hepatitelor in Romania”, ce va fi promovat printr-o conferinta de presa. Aceasta se va desfasura la Centrul Regional de Afaceri al Camerei de Comert, Industrie și Agricultura Timiș (CRAFT) din TIMIȘOARA, str. Eroii de la Tisa, nr.22, Sala Dunarea , et. 1, incepand cu orele 10.15.

Proiectul cuprinde o analiza a situatiei hepatitelor virale in Romania și efectul negativ al acestora asupra pacientilor in particular.

Analiza va include patru domenii principale:

  • prevenire,
  • depistare,
  • tratament
  • monitorizare

Proiectul se bazeaza pe analiza datelor existente cu scopul de a identifica punctele slabe in comparatie cu situatia din alte state europene si pe o serie de discutii directe cu medici romani de renume din domeniul hepatitelor si al serviciilor de sanatate, ale caror opinii si expertiza au fost incorporate in acest document.

Totodata, sunt mentionate propuneri concrete, aplicabile, care sa duca la imbunatatirea substantiala a situatiei actuale privind hepatitele virale.

Lansarea acestui proiect va fi sustinuta in cadrul celui de-al XXXIII-lea Congres National de Gastroenterologie, Hepatologie și Endoscopie Digestiva – Timișoara, in perioada 12-15 iunie 2013.

Alaturi de medicii care si-au adus aportul la realizarea proiectului, la lansare vor participa initiatorul/coordonatorul proiectului, dl. Achim Kautz, director executiv ELPA, dl. Prof. Dr. Ioan Sporea seful Clinicii de Gastroeterologie si Hepatologie Timisoara si Marinela Debu, președinte APAH-RO.

ELPA – ASOCIATIA EUROPEANA A PACIENTILOR CU BOLI DE FICAT

APAH-RO – ASOCIATIA PACIENTILOR CU AFECTIUNI HEPATICE DIN ROMANIA

 

Autor: Cristian Dorobantescu

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati