Lansarea Proiectului “Momentul Magellan” in Romania

19/09/2012

Lansarea Proiectului “Momentul Magellan” in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/lansarea-proiectului-momentul-magellan-in-romania/

Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, Acad. Prof. Univ. Dr. Ioanel Sinescu, a participat astazi, 18 septembrie 2012, la conferinta de presa organizata cu prilejul venirii in Romania a laureatului Premiului Nobel pentru Medicina, domnul Luc Montagnier. Evenimentul s-a desfasurat in Sala Senatului din cadrul Facultatii de Medicina din Bucuresti.

„Prezenta unei astfel de personalitati in universitatea noastra, ne onoreaza. As vrea ca domnul Luc Montagnier sa se simta ca acasa la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila. In acest context, as vrea sa va reamintesc ca UMF Carol Davila” este singura universitate de la noi din tara care are doi laureati ai Premiului Nobel. Primul a fost profesorul Gheorghe Emil Palade, care in 1974 a primit Premiul Nobel pentru Medicina, iar al doilea, alt cadru didactic la UMF „Carol Davila”, este Ioan Moraru, care a primit in 1986 Premiul Nobel pentru lucrari deosebite din cadrul unui grup de medici, referitor la ceea ce s-ar putea intampla in cazul unui razboi nuclear”, a declarat Acad. Prof. Univ. Dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila” din Bucuresti.

Profesorul Luc Montagnier, laureatul Premiului Nobel ȋn Medicinǎ pentru descoperirea virusul imunodeficientei umane, a sosit la Bucuresti, cu ocazia lansarii proiectului Momentul Magellan.

„Lansarea acestui proiect si in Romania, are o importanta deosebita pentru ca in planul acestei afectiuni sunt foarte multe lucruri care intr-un fel sau altul sunt cunoscute si standardizate, dar altele, care suporta in continuare cercetare, decizii si elucidari din punct de vedere stiintific, al diagnosticului si al tratamentului. Includerea Romaniei in sine este un moment pozitiv pentru o parte din tinerii studenti sau tinerii medici pentru ca au posibilitatea sa se specializeze la institutii similare in Europa de Vest sau in alte centre din America de Nord si sa vina inapoi in tara ca experti in aceasta afectiune, diseminand in Romania, notiuni care sa fie cunoscute de toata lumea medicala dar si de populatie”, a conchis Acad. Prof. Univ. Dr. Ioanel Sinescu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila” din Bucuresti.

Profesorul Luc Montagnier a sustinut astazi, 18 septembrie 2012, in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila” din Bucuresti, conferinta “Factorul infectios in bolile cronice”, urmand ca ȋn aceasta seara publicul sa poata asista la Ateneul Romȃn la un dialog stiintific intre profesorul Luc Montagnier si academicianul Solomon Marcus. Pe data de 19 septembrie, renumitul om de stiintǎ va merge sa viziteze Institutul National de Boli Infectioase Prof. Dr. Matei Bals.

Proiectul Momentul Magellan se va derula pe parcursul a patru ani, ȋntre 2012-2016 si reprezinta contributia romaneasca la Programul Global Ethics – initiat de Federatia Mondiala a Asociatiilor, Centrelor si Cluburilor pentru UNESCO.

Specialistul a absolvit Facultatea de Medicina si Facultatea de Stiinte Biologice ale Universitatii din Paris iar la doar 23 de ani a devenit asistent universitar. Dupǎ o perioadǎ de stagii postdoctorale ȋn Marea Britanie, se ȋntoarce ȋn Franta pentru a lucra ȋn cadrul a douǎ Institute franceze: Institutul Curie pentru aproape 30 de ani si Institutul Pasteur din Paris unde a si fondat Departamentul de Virusologie. Profesorul Luc Montagnier este cunoscut ȋn primul rȃnd pentru cǎ, alǎturi de Francoise Barre- Sinoussi, a descoperit virusul imunodeficientei umane (HIV) ȋn anii ’80.

La eveniment a participat si Primarul Capitalei, Dr. Sorin Oprescu, alaturi de Prof. Dr. Streinu-Cercel, presedintele Senatului Universitatii de Medicina si Farmacie  “Carol Davila” din Bucuresti.

 

Divizia de PR&COMUNICARE

Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”

Tel: 031.418.04.08
 presa[]umfcaroldavila.ro
www.umf.ro

Autor: UMF Carol Davila

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: