La Timisoara, cel mai modern Centru de Mari Arsi din tara

20/12/2016

La Timisoara, cel mai modern Centru de Mari Arsi din tara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/la-timisoara-cel-mai-modern-centru-de-mari-arsi-din-tara/

SPITAL-NOUCel mai modern Centru de Mari Arsi din tara va functiona in cadrul Spitalului Judetean Timisoara.

Unitatea va putea primi primi pacienti din cea de-a doua jumatate a anului 2017.

Acest lucru este posibil dupa ce Clinica de Politraumatologie, Chirurgie Reparatorie si Arsi (Casa Austria) si-a extins infrastructura si a creat noul spatiu.

Potrivit conducerii spitalului, pana in momentul de fata, din cele cinci compartimente destinate acestei categorii de pacienti, trei sunt gata, iar celelalte se vor finaliza in urmatoarele saptamani, dupa care va urma licitatia pentru aparatura.

Insa, cea mai mare problema a centrului ramane asigurarea necesarului de asistente de terapie intensiva.

”Din punct de vedere al infrastructurii, Centrul de Mari Arsi al Spitalului Judetean Timisoara este cel mai modern din Romania. In paralel trebuie sa mergem cu angajarea si pregatirea personalului medical care va deservi acest compartiment si cu achizitia de aparatura medicala. (…). Acum vorbim despre trei compartimente, proiectul va fi finalizat anul viitor si va avea cinci compartimente pentru pacientii mari arsi”, a declarat Marius Craina, manager general al spitalului, citat de Agerpres.

El mai precizeazaca echipa de conducere trebuie sa fie foarte vigilenta in procedura de licitatie si de angajare a personalului, astfel incat sa nu fie pus in pericol acest proiect major al Spitalului.

”Avem o mare problema. Am scos la concurs toate cele 24 de posturi de asistente, aprobate de Ministrul Sanatatii, pentru Terapia Intensiva de la Clinica de Mari Arsi, dar nu au fost ocupate decat jumatate din posturi. Este un lucru extraordinar de negativ, pentru ca pune in pericol functionarea acestui centru. Degeaba vom avea centrul, infrastructura moderna si aparatura de ultim generatie, daca nu va exista personalul medical care sa deserveasca acest compartiment”, a  mai adaugat Craina, potrivit sursei mentionate.

In acest Centru este nevoie de un colectiv de 50 de cadre medicale pentru a putea functiona in conditii de normalitate si de respectare a normelor.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Romania va recupera, din fonduri europene, banii cheltuiti pentru testele RT-PCR efectuate la nivel national

Ministrul Sanatatii: Speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta a cazurilor Covid

Studiu: Persoanele infectate cu Covid-19 pot transmite boala animalelor de companie

In farmaciile rusesti va fi disponibil un medicament antiviral destinat tratarii formelor usoare si moderate de Covid

Ziua Mondiala Alzheimer | Medic de familie: Este important ca boala sa fie recunoscuta la timp; Apropiatii si medicul de familie au rol de baza