La Spitalul TBC Galati, echipamente pentru Ebola

19/12/2014

La Spitalul TBC Galati, echipamente pentru Ebola

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/la-spitalul-tbc-galati-echipamente-pentru-ebola/

controale-in-spitalePatru echipamente speciale destinate protejarii personalului medical de Ebola au ajuns la Spitalul TBC din Galati.

La spitalul TBC din Galati a avut loc si un instructaj in cadrul caruia personalul medical a fost instruit cu privire la modul de actiune in cazul in care vine un pacient suspect de Ebola. Cadrele medicale au fost invatate si cum se foloseste echipamentul special de protectie.

“Este absolut necesar ca aceasta procedura sa fie cunoscuta de toata lumea.Tocmai de aceea am stabilit sa facem acest instructaj la nivelul spitalului. Echipamentele le-am primit de curand si am facut si o proba practica pentru a vedea cum trebuie sa reactionam intr-o astfel de situatie si cum se folosesc aceste costume. Trebuie sa fim precauti, de aceea trebuie sa invatam niste lucruri noi. Asta deoarece exista oricand posibilitatea ca si in tara noastra sa apara un astfel de caz. La noi sunt foarte multe persoane care muncesc peste tot in lume, inclusiv in Africa. De aceea, este bine sa fim intotdeauna pregatiti”, a declarat Emil Popa, reprezentant Spitalul TBC Galati, conform Agerpres.

Acest tip de instructaj are loc sau se va realiza in toate Unitatile de Primiri Urgente ale spitalelor, la SMURD si  la Serviciile de Ambulanta.

Spitalele, unele au fost, iar altele urmeaza sa fie dotate cu echipamente speciale de protectie in urma hotararilor Comitetului National Ebola si ale Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ministrul Sanatatii: Speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta a cazurilor Covid

Studiu: Persoanele infectate cu Covid-19 pot transmite boala animlelor de companie

In farmaciile rusesti va fi disponibil un medicament antiviral destinat tratarii formelor usoare si moderate de Covid

Ziua Mondiala Alzheimer | Medic de familie: Este important ca boala sa fie recunoscuta la timp; Apropiatii si medicul de familie au rol de baza

Comisia Europeana: Pacientii spitalizati ar trebui testati atat pentru Covid-19, cat si pentru gripa in sezonul gripal