La Spitalul TBC Galati, echipamente pentru Ebola

19/12/2014

La Spitalul TBC Galati, echipamente pentru Ebola

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/la-spitalul-tbc-galati-echipamente-pentru-ebola/

controale-in-spitalePatru echipamente speciale destinate protejarii personalului medical de Ebola au ajuns la Spitalul TBC din Galati.

La spitalul TBC din Galati a avut loc si un instructaj in cadrul caruia personalul medical a fost instruit cu privire la modul de actiune in cazul in care vine un pacient suspect de Ebola. Cadrele medicale au fost invatate si cum se foloseste echipamentul special de protectie.

“Este absolut necesar ca aceasta procedura sa fie cunoscuta de toata lumea.Tocmai de aceea am stabilit sa facem acest instructaj la nivelul spitalului. Echipamentele le-am primit de curand si am facut si o proba practica pentru a vedea cum trebuie sa reactionam intr-o astfel de situatie si cum se folosesc aceste costume. Trebuie sa fim precauti, de aceea trebuie sa invatam niste lucruri noi. Asta deoarece exista oricand posibilitatea ca si in tara noastra sa apara un astfel de caz. La noi sunt foarte multe persoane care muncesc peste tot in lume, inclusiv in Africa. De aceea, este bine sa fim intotdeauna pregatiti”, a declarat Emil Popa, reprezentant Spitalul TBC Galati, conform Agerpres.

Acest tip de instructaj are loc sau se va realiza in toate Unitatile de Primiri Urgente ale spitalelor, la SMURD si  la Serviciile de Ambulanta.

Spitalele, unele au fost, iar altele urmeaza sa fie dotate cu echipamente speciale de protectie in urma hotararilor Comitetului National Ebola si ale Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson nu au recomandare de rapel

Suspendarea contractului de munca pe 30 de zile pentru personalul medical fara certificat Covid

Presedintele CE: Suntem foarte norocosi ca avem acces la vaccinuri

Proiect MS: Certificat digital Covid obligatoriu pentru personalul medical

Citu: Valul patru nu a fost pregatit cum trebuia; cu noul ministru Cseke, vom facem fata