La Spitalul Judetean de Urgenta Braila lucreaza doar jumatate din numarul necesar de medici

16/07/2019
La Spitalul Judetean de Urgenta Braila lucreaza doar jumatate din numarul necesar de medici

La Spitalul Judetean de Urgenta Braila lucreaza doar jumatate din numarul necesar de medici

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/la-spitalul-judetean-de-urgenta-braila-lucreaza-doar-jumatate-din-numarul-necesar-de-medici/

In prezent, Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Braila functioneaza doar cu jumatate din numarul necesar de medici. In perioada urmatoare, aici urmeaza sa fie scoase la concurs mai multe posturi.

Dintr-un necesar de 320 de medici, spitalul functioneaza cu aproximativ 180 de medici specialisti si primari, motiv pentru care au fost aprobate pentru a fi scoase la concurs 128 de posture, relateaza Agerpres.

Sunt 12 specialitati care au deficit de personal, respectiv Medicina de urgenta, Oncologia, Pediatria, ATI, Cardiologia, Radiologia – imagistica medicala, Neonatologia, Ginecologia, Neurochirurgia, Boli infectioase, Chirurgia si Ortopedia infantila.

“Consiliul Judetean a aprobat, impreuna cu conducerea spitalului si cu ceilalti medici, toate posturile care sunt libere, pentru a fi scoase la concurs. In momentul de fata, este o vanatoare de medici in Romania, nu este un secret. Nu este foarte usor sa aduci un medic. Trebuie sa ii spui ce ii oferi, sa vina, sa vada, dupa care va analiza si va lua decizia de a veni la Braila”, a declarat Iulian Chiriac, presedintele CJ Braila, conform sursei citate.

Printre beneficiile prezentate de CJ Braila pentru medicii tineri care vin sa angajeze la Spitalul din Braila se numara si locuintele de serviciu.

Etichete: spitalul judetean de urgenta braila, medici braila, posturi medici, concurs spital

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: