La Sinaia s-au reluat lucrarile de constructie a unui spital incepute acum 29 de ani

10/09/2020
La Sinaia s-au reluat lucrarile de constructie a unui spital incepute acum 29 de ani

La Sinaia s-au reluat lucrarile de constructie a unui spital incepute acum 29 de ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/la-sinaia-s-au-reluat-lucrarile-de-constructie-a-unui-spital-incepute-acum-29-de-ani/

Primaria Sinaia a anuntat ca au fost reluate lucrarile pentru realizarea noului spital orasenesc, bazele proiectului fiind puse in 1985, iar lucrarile demarate in urma cu 29 de ani.

In data de 24 august s-a semnat contractul pentru continuarea lucrarilor la noul spital orasenesc din Sinaia, iar in cursul acestei saptamani au inceput lucrarile in valoare de peste 40 de milioane de lei care sunt finantate din fonduri de la bugetul local.

“Cele doua companii (…) si-au asumat terminarea lucrarilor si finisajelor pentru cele 6 sectii de spitalizare (cu un numar total de 138 de paturi), Compartimentului de Primiri Urgente, Sectiei de imagistica, laboratoarelor medicale, blocului de sterilizare, blocului operator cu cele 3 sali de operatii, blocului de nasteri. Ambulatoriul din cadrul spitalului va cuprinde cabinete pentru urmatoarele specialitati: oftalmologie, ortopedie, dermatovenerologie, chirurgie generala, medicina interna, psihiatrie, pediatrie, pneumologie, diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, neurologie, alergologie, imunologie clinica, urologie si obstetrica-ginecologie. Valoarea contractului de continuare a lucrarilor este de 40.567.650 lei, fara TVA si va fi asigurata din bugetul local al orasului Sinaia”, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, tinta administratiei locale este crearea singurului Spital Clinic de Urgenta de zona montana din Romania.

In anul 1985, s-au pus bazele construirii unui nou spital, in curtea actualului amplasament din Strada Spitalului, numarul 2, cu scopul mutarii tuturor sectiilor intr-un spatiu mai amplu si al suplimentarii structurii organizatorice pe specialitati. Lucrarile de constructie au fost incepute initial de catre Ministerul Sanatatii in anul 1991, dar au fost abandonate si transferate Consiliului Judetean Prahova. Acesta, din lipsa de fonduri, a sistat lucrarile si la randul lui, a transferat constructia Primariei Sinaia, in anul 2008.

Noul spital va avea dotarea necesara pentru respectarea standardelor europene si oferirea ingrijirii medicale de urgenta si de specialitate pentru cei aproximativ 45.000 de beneficiari din zona.

Etichete: spital sinaia, spital nou sinaia, asistenta medicala sinaia

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: