La Ministerul Sanatatii urmeaza o restructurare de posturi dupa ce reorganizarea nu si-a atins scopul

11/12/2018

La Ministerul Sanatatii urmeaza o restructurare de posturi dupa ce reorganizarea nu si-a atins scopul

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/la-ministerul-sanatatii-urmeaza-o-restructurare-de-posturi-dupa-ce-reorganizarea-nu-si-a-atins-scopul/

Sorina Pintea a anuntat ca va urma o restructurare in Ministerul Sanatatii si vor fi reduse posturile vacante, deoarece reorganizarea facuta in cadrul institutiei nu si-a atins scopul.

“Am facut o reorganizare in interiorul ministerului, reorganizare care din punctul meu de vedere nu si-a atins scopul. Adica eu mizez intotdeauna pe buna-credinta si pe faptul ca oamenii au un loc de munca pe care trebuie sa-l respecte (…), nu neaparat foarte bine platit, pentru ca in ministere salariile s-au redus. O parte au inteles acest lucru, sunt oameni foarte bine pregatiti, care n-au fost valorizati, este parerea mea, dar sunt oameni care n-au inteles ca de fapt Ministerul Sanatatii este ministerul care trebuie sa aiba grija de pacientii din Romania si cred ca nu le-ar strica sase luni intr-un spital, nu neaparat la munca de jos, ci pentru a vedea adevarata suferinta si realitatea. Pentru ca altfel vom ramane din nou la stadiul de a plimba un document o luna intre un serviciu sau celalalt. Deci, nu a fost suficienta aceasta restructurare, mai pregatesc o restructurare, plus reducerea posturilor vacante”, a declarat Sorina Pintea la B1 TV.

In alta ordine de idei, ministrul Sanatatii a spus ca se lucreaza la indicatorii de performanta ai spitalelor, care vor completa incepand de anul viitor indicatorii existenti, precum si la indicatorii de monitorizare a personalului.

“Indicatori de monitorizare a personalului – noi lucram la ei de ceva luni si este normal sa dureze, eu nu sunt adepta pe repede inainte, sunt indicatori care vor monitoriza activitatea si care vor trebui sa faca diferenta dintre un medic care lucreaza pe chirurgie si un medic care lucreaza pe dermatologie, de exemplu. De aceea dureaza mai mult, dar vom implementa si acesti indicatori. Noi indicatori de performanta ai spitalelor, pe care ii vom promova, vor completa indicatorii existenti incepand cu anul viitor, sunt lucruri pe care trebuie sa le cuantificam si din pacate mergem pe verificari, verificari”, a declarat Pintea citata si de Agerpres.

De asemenea, ea a mentionat ca trebuie pusa ‘putina ordine’ in sistemul de sanatate.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Ana says:

    Pe bune??? Oare de ce se duce tara asta la vale?? Oare de ce plecam in strainatate…

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: