La limita rabdarii! PIAS ori functioneaza greu ori deloc

17/04/2018

La limita rabdarii! PIAS ori functioneaza greu ori deloc

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/la-limita-rabdarii-pias-ori-functioneaza-greu-ori-deloc/


De doua saptamani de zile, mai multe segmente ale Platformei Informatice a Asigurarilor de Sanatate (PIAS) functioneaza cu foarte mare dificultate.

“CNAS nu a recunoscut inca oficial disfunctionalitatile sistemului informatic din aceste zile, disfunctionalitati care genereaza intarzieri in acordarea serviciilor medicale asiguratilor si nemultumiri ale asiguratilor manifestate fata de furnizorii de servicii medicale, inclusiv cabinetele de medicina familiei”, scrie intr-un mesaj postat de Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti –Ilfov pe o retea de socializare.

Medicii din toata tara sunt revoltati si se plang, cu atata mai mult cu cat cei in masura nu au venit cu nicio explicatie.

“E a doua saptamana de cand nu merg sistemele informatice. Cele mai ciudate erori ne paralizeaza ecranele si ne epuizeaza resursele de comunicare cu pacientii. CNAS nu da niciun comunicat oficial, paralizia a intrat deja in uzanta. Peste trei ani Curtea de Conturi va controla casele si va vedea o multitudine de neconcordante, iar imputarile vor veni la medicii de familie. O spirala stupida in care milioane de pacienti platitori de asigurari sunt neglijati, dar si asista pasiv, indurand cu stoicism umilintele CNAS, care le stocheaza, altfel, datele”, a scris medicul de familie Sandra Alexiu pe pagina sa de Facebook.

Pana la ora redactarii acestei stiri nu s-a inregistrat nicio explicatie oficiala viziavi de aceasta situatie.

Autor: Adriana Pavel

6 Comentarii

 1. VASILESCU CRISTINA MAGDALENA says:

  Exceptional comentariul doamnei doctor Mariana Todor felicitari ; medicina de familie a devenit inexistenta in Romania desi in UE medicii de familie sunt foarte apreciati , cautati si foarte bine platiti probabil ca singura solutie este emigrarea pentru ca medicii de familie nu sunt bine reprezentati de asociatiile lor

 2. Francu Mihaela Carmen says:

  Solutia cred eu este urmatoarea :
  nu ne este recunoscuta munca si specialitatea , atunci o saptamana nu consultam , pe toata lumea trimitem la specialisti cu bilete de trimitere ; sa vedeti atunci blocaj !!!!
  Si uite asa si pacientii ne vor aprecia si colegii si decidentii ( sau emigrarea )

 3. nazare cristian calin says:

  Buna ziua, de ce doar medicii de familie acorda rp compensate in programul cu pensii pana in 900 lei? medicii din ambulatoriu si spitale de ce nu acorda acest tip de rp si dau doar scrisoare medicala cu medicati pe care tot medicii de familie trebuie sa o prescrie?
  Multumesc

 4. Todor Mariana says:

  Poate doamna Pavel face o ancheta referitoare la cea mai mare discriminare din sistemul sanitar, prin care medicii de familie sunt exclusi complet din legea salarizarii. Nici macar nu au fost pomeniti in toata aceasta poveste cu majorarile salariale din sanatate. Pe de alta parte munca lor in contact direct cu pacientul este cea mai importanta, deceland si selectand toate problemele de sanatate si in multe cazuri depistind incipent afectiuni grave. Care este solutia? Blocarea retetelor compensate si a trimiterilor catre medicii specialisti sau emigrarea in masa? Ar fi interesanta o dezbatere pe aceste teme.

  • Mircea says:

   Solutia acestor probleme ERA reusita actiunii din decembrie-ianuarie.
   Apropos,ati participat?

   In acest moment NU mai exista nocio rezolvare…eventual emigrarea.

  • Ilea Elena says:

   Bravo d-na Todor! Nimeni nu reacționează!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: