La fiecare 30 de secunde un copil moare de pneumonie

13/11/2013

La fiecare 30 de secunde un copil moare de pneumonie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/la-fiecare-30-de-secunde-un-copil-moare-de-pneumonie/

diabet-la-copiiPneumonia cauzeaza o cincime din decesele inregistrate in randul minorilor la nivel global, conform comunicatului emis de Fondul Natiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si GAVI Alliance.

Peste un milion de copii mor anual din cauza pneumoniei

In ciuda masurilor de preventie impotriva pneumoniei, numarul de decese cauzate de aceasta afectiune este in continuare mare la nivel mondial.

Pentru a reduce numarul de copii care mor anual de pneumonie, Mauritania si Papua Noua Guinee au introdus de anul acesta vaccinarea impotriva pneumoniei.

Alte 50 de state urmeaza sa introduca vaccinarea copiilor pana in anul 2015.

Vaccinarea ca principala metoda de preventie in pneumonie

Pentru a preveni imbolnavirea copiilor si riscurile la care se supun, specialistii recomanda vaccinarea acestora impotriva unor boli precum tusea convulsiva, rujeola sau pneumococul.

Alte masuri principale de preventie in pneumonie sunt alaptarea la san in primele sase luni de viata si combinarea acestei metode cu alte alimente pana la varsta de doi ani.

Ce masuri au fost luate la nivel global

OMS si UNICEF au lansat in luna aprilie a acestui an Planul de actiune integrata pentru prevenirea si controlul pneumoniei si diareei.

Planul a fost implementat pana in prezent de tari precum Bangladesh sau Zambia.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: