La ce suma va ajunge salariul minim in 2014

14/11/2013

La ce suma va ajunge salariul minim in 2014

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/la-ce-suma-va-ajunge-salariul-minim-in-2014/

Incepand cu 1 ianuarie 2014, se preconizeaza o crestere a salariului minim la 850 de lei, urmata de o a doua majorare la 900 de lei in luna iulie 2014, conform declaratiilor lui Victor Ponta. In acelasi timp, cresterea veniturilor medicilor rezidenti va fi asigurata prin acordarea de burse.

Federatia Sanitas solicita cresterea veniturilor pentru intreg personalul din sanatate

Cresterea veniturilor personalului din sistemul medical poate fi asigurata din bugetul alocat Sanatatii pentru anul 2014, in valoare de 28 de miliarde de lei, conform declaratiilor lui Marius Sepi, prim-vicepresedinte Sanitas.

Marius Sepi a mai precizat ca, fara aceasta majorare, s-ar putea ajunge la situatia in care o asistenta medicala sa castige mai putin decat o femeie de serviciu.

“Daca autoritatile nu vor lua aceasta masura, dupa majorarea salariului minim, pot aparea situatiile in care venitul unei asistente medicale sa fie mai mic decat salariul femeii de serviciu, fapt care nu este normal. Printr-un control eficient al cheltuielilor, se poate asigura cresterea salariilor cu minim 10% pentru cei care nu beneficiaza de majorarea salariului minim si care nu intra nici in categoria medicilor rezidenti”, a precizat Marius Sepi.

Burse pentru medicii rezidenti

Incepand cu anul urmator, medicii rezidenti vor beneficia de burse in valoare de 100 sau 150 de euro, conform declaratiilor lui Danil Chitoiu, ministrul Finantelor Publice.

In acest fel, se doreste o crestere a veniturilor si pentru medicii rezidenti.

In ceea ce priveste cresterea salariilor medicilor rezidenti, Victor Ponta precizeaza ca inca se fac negocieri in aceasta privinta.

“De asemenea, avem un fond de crestere a salariilor in domeniul bugetar. Nu va fi o crestere egala pentru toti angajatii, ci va fi o crestere tintita pe anumite categorii: vom continua negocierile pentru a stabili gradul in care vor creste salariile medicilor rezidenti, ale profesorilor debutanti si ale altor categorii asupra carora, chiar si in situatii de restrangere bugetara, trebuie sa luam decizii de crestere in 2014”, a precizat Victor Ponta.

Sursa: www.agerpres.ro

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: