La Brasov se realizeaza o harta de sanatate pentru principalele grupuri populationale cu risc

27/11/2018

La Brasov se realizeaza o harta de sanatate pentru principalele grupuri populationale cu risc

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/la-brasov-se-realizeaza-o-harta-de-sanatate-pentru-principalele-grupuri-populationale-cu-risc/

Judetul Brasov va avea o harta a nevoilor de sanatate pentru principalele grupuri populationale cu risc, realizata in cadrul proiectului  ‘REsponsabilitate-Strategie- Prioritizare si Integritate in dezvoltarea Regionala, durabila a sistemului de sanatate a judetului Brasov (RESPIR-BV)’.

Harta va fi rezultatul unei colaborari intre mediul sanitar, mediul academic si mediul administrativ, in cadrul unuia din cele 13 proiecte de cercetare propuse de specialistii Consiliului Judetean si implementate de echipe de  cercetatori de la Universitatea ”Transilvania”, potrivit unui comunicat de presa al CJ Brasov.

In cadrul proiectului va fi identificata o metodologie optima de evaluare a nevoilor de sanatate ale populatiei si va fi creat un instrument care sa permita transparenta deciziei privind dezvoltarea sistemului de sanatate brasovean.

Echipa de cercetare si-a propus sa identifice nevoile de sanatate neacoperite la nivelul judetului Brasov si, in consecinta, necesitatea de a dezvolta noi servicii medicale sau de a le extinde pe cele existente atat la nivel de spitale, cat si la nivel de comunitate.

In acest sens, echipa de proiect a realizat un focus-grup cu managerii si directorii medicali ai tuturor spitalelor din judet (cele sase spitale din municipiul resedinta aflate in subordinea Consiliului Judetean si spitalele municipale si orasenesti din judet), cu reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS), ai Directiei de Sanatate Publica (DSP) si ai Directiei de Sanatate Publica si Asistenta Medicala din cadrul CJ Brasov, mai scrie in comunicatul citat.

Continut educational:

Conform sursei mentionate, discutiile s-au axat pe urmatoarele probleme: accesul la serviciile spitalicesti, inechitatile sau discrepantele intre diverse grupuri sociale vulnerabile (gravide, copii, persoane cu venituri mici sau fara venituri), utilizarea serviciilor spitalicesti si  dezvoltarea de servicii noi spitalicesti. Concluziile vor fi prezentate intr-un material care va fi dat publicitatii in perioada urmatoare.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului

CE a semnat un contract pentru un tratament experimental cu anticorpi impotriva Covid-19