La Braila s-au terminat banii pentru unele tratamente oncologice

23/09/2019
La Braila s-au terminat banii pentru unele tratamente oncologice

La Braila s-au terminat banii pentru unele tratamente oncologice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/la-braila-s-au-terminat-banii-pentru-unele-tratamente-oncologice/

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Braila a anuntat ca s-au terminat banii alocati pentru achizitionarea tratamentelor oncologice de tip cost-volum.

Intr-o informare a intitutie se precizeaza ca, in acest moment, bugetul alocat programelor de sanatate ajunge doar pana in luna octombrie.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Managementul hipotiroidismului

“Se observa ca la medicamentele de tip cost-volum oncologice, care sunt medicamente citostatice scumpe si mai eficiente decat citostaticele clasice, pentru care se incheie contracte separate si se aloca buget separat de catre CNAS, situatia este mai grava, intrucat creditul de angajament alocat a fost deja epuizat la inceputul lunii. Conform indicatiilor pe care le avem de la CNAS, prin adresa 21976/12/09/2019 am solicitat suplimentare de credit de angajament pentru acest tip de medicamente, in valoare de 2.000.000 lei, care sa ajunga pana la finele anului”, scrie in informarea emisa de CJAS Braila.

In prezent, in judetul Braila sunt 1.465 bolnavi cu afectiuni oncologice. Derularea programelor de sanatate aici se face prin intermediul a 41 de furnizori de servicii farmaceutice, care au 125 de farmacii cu circuit deschis si prin cel al Spitalului Judetean de Urgenta Braila.

Etichete: bani medicamente, medicamente cost-volum, medicamente oncologice, citostatice

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: