La Arad, jumatate dintre cei confirmati cu Covid-19 in ultimele saptamani au refuzat internarea

20/07/2020

La Arad, jumatate dintre cei confirmati cu Covid-19 in ultimele saptamani au refuzat internarea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/la-arad-jumatate-dintre-cei-confirmati-cu-covid-19-in-ultimele-saptamani-au-refuzat-internarea/

Doar jumatate dintre persoanele care au fost depistate cu COVID-19 in ultimele doua saptamani au acceptat sa primeasca tratament in spitale. Unii dintre cei care au ales sa stea acasa au ajuns, ulterior, in unitatile medicale cu complicatii respiratorii.

Potrivit raportarii Centrului Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Arad, la nivelul judetului erau inregistrate 81 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, infectate in ultimele doua saptamani. Aceste cazuri au fost inregistrate dupa momentul in care autoritatile declarasera judetul ‘liber de COVID-19’, pentru ca fusesera externati toti pacientii, relateaza Agerpres.

Potrivit DSP Arad, dintre cei 81 de infectati dupa 7 iulie, doar 37 sunt internati in sectiile Covid ale Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Arad. Alti doi sunt internati in Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie ‘Dr. Victor Babes’ Timisoara, iar trei au fost deja externati.

39 de bolnavi au refuzat internarea si au ramas in izolare la domiciliu.

Continut educational:

“Ei sunt monitorizati de catre medicul de familie, fara tratament la domiciliu. Au semnat pe propria raspundere ca nu vor asistenta medicala, ceea ce reprezinta un risc major, pentru ca starea lor de sanatate se poate degrada rapid. Din pacate, in Arad am avut, in ultimele zile, cazuri de bolnavi care au ales sa stea acasa, iar apoi au facut complicatii respiratorii si au ajuns sa fie internati la Terapie Intensiva”, a declarat Horea Timis, seful DSP Arad, potrivit sursei citate.

De la inceputul pandemiei, in judetul Arad au fost confirmate 786 cazuri de Covid-19, iar 79 bolnavi au decedat. Cel mai tanar pacient confirmat a avut cinci saptamani, iar cel mai varstnic, 97 de ani.

Etichete: pacienti covid-19, internare spital pacienti covid, refuz internare, spital arad, dsp arad

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un milion de decese din cauza Covid-19 | OMS: O moarte teribil de dificila si in singuratate

Focar de Covid-19 la Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia | 30 de angajati sunt infectati

Ministerul Sanatatii a distribuit o noua transa de 70 000 doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor

Studiu: Un aerosol, sub forma unui spray nazal, poate preveni reproducerea virala a noului coronavirus

Doua state din Europa declara stare de urgenta in contextul pandemiei | Premierul slovac: Situatia este extrem de grava