La Alba Iulia s-a infiintat un centru de permanenta cu medici de familie

02/03/2018

La Alba Iulia s-a infiintat un centru de permanenta cu medici de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/la-alba-iulia-s-a-infiintat-un-centru-de-permanenta-cu-medici-de-familie/


Incepand cu 1 martie, la Alba Iulia va functiona un centru de permanenta care asigura serviciile de asistenta medicala primara, in regim de garda.

La DSP Alba a fost depusa o cerere, prin care s-a solicitat infiintarea unui centru de permanenta la Alba Iulia, pentru asigurarea continuitatii asistentei medicale primare, in regim de garda.

Astfel,  s-a emis dispozitia de infiintare a Centrului de Permanenta Terra Aster, cu sediul pe Bulevardul Revolutiei 1989, nr. 23A, avand arondate localitatile Alba Iulia, Ciugud, Oarda, Vintu de Jos si Santimbru. Centrul va fi deservit de opt medici de familie si opt asistenti medicali.

“Una dintre prioritatile mele, de la investirea in functia de director, a fost infiintarea unui centru de permanenta la Alba Iulia pentru o mai buna asigurare a asistentei medicale primare si pentru degrevarea Unitatii de Primiri Urgente (UPU) a Spitalului, iar de fiecare data cand am fost intrebat de acest subiect am raspuns ca vom semna dispozitia de infiintare cand vom avea medici dispusi sa profeseze. De zece ani, locuitorii din Alba Iulia isi doreau un astfel de centru pentru ca supraaglomerarea UPU este o problema reala. Ne bucuram, in primul rand, pentru locuitorii din municipiul Alba Iulia, dar si pentru cei din unitatile administrativ-teritoriale arondate care vor beneficia de aceste servicii. Nu vrem sa spunem ca am facut destul si ne oprim aici pentru ca ne dorim infiintarea si altor astfel de centre. In ceea ce ma priveste vreau sa asigur toti locuitorii judetului Alba ca voi depune cu celeritate toate diligentele necesare in limitele competentelor prevazute de lege pentru ca drepturile si interesele lor sa fie respectate”, a spus directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, potrivit ziarulunirea.ro.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: