Kovesi (DNA) : In ultimii doi ani am tras semnale de alarma pe ceea ce priveste coruptia in sistemul de sanatate

11/05/2016

Kovesi (DNA) : In ultimii doi ani am tras semnale de alarma pe ceea ce priveste coruptia in sistemul de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/kovesi-dna-in-ultimii-doi-ani-am-tras-semnale-de-alarma-pe-ceea-ce-priveste-coruptia-in-sistemul-de-sanatate/

dnaLaura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, spune ca in ultimii ani a atras atentia, in repetate randuri, asupra coruptiei din sistemul sanitar romanesc.

“In ultimii doi ani, in calitate de procuror sef al DNA, de foarte multe ori am tras semnale de alarma pe ceea ce priveste coruptia in sistemul de sanatate si, in special, pe ceea ce trebuie sa faca statul roman in prevenirea acestor fapte. La bilanturile DNA de fiecare data am atins acest domeniu (…) si DNA, in ultimii doi ani, a fost foarte focusat pe ceea ce se intampla in sistemul de sanatate. Am avut foarte multe investigatii deschise si finalizate. Intr-adevar, este o situatie extrem de grava si de aceea noi am considerat-o o prioritate inca de acum doi ani. Am avut foarte multe dosare si avem in continuare pe tot ceea ce inseamna achizitii publice in sistemul de sanatate publica”, a declarat Kovesi la Europa FM.

Vizavi de scandalul cazul dezinfectantilor diluati ai companiei Hexi Pharma, Kovesi a precizat ca DNA nu are competenta in investigarea unor astfel de situatii daca, din cercetari, nu rezulta existenta unor fapte de coruptie.

“Am avut discutii inclusiv pe acest dosar nou deschis, este o investigatie in curs la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Am facut schimb de informatii cu privire la anumite dosare care sunt in investigatiile noastre, sigur, am discutat si acest dosar. Daca vor aparea elemente de coruptie in acel dosar, sunt convinsa ca vom fi sesizati. (…) Pana in acest moment noi nu am primit nicio declinare din partea lor”, a mai declarat Laura Codruta Kovesi, conform Europa FM si Agerpres.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Circa 50% dintre romani sunt decisi sa se vaccineze impotriva Covid-19

Incepe activitatea de vaccinare prin centrele mobile

Modificari privind modalitatea de programare la vaccinarea anti-COVID

Studiu: Consumul de probiotice, Omega-3 si vitamina D, asociat unui risc mai scazut de infectie cu SARS-CoV-2

Discutii privind organizarea unor centre de vaccinare in companiile private