Klaus Iohannis: Institutul Cantacuzino trebuie salvat si trebuie sa functioneze in continuare

13/05/2015

Klaus Iohannis: Institutul Cantacuzino trebuie salvat si trebuie sa functioneze in continuare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/klaus-iohannis-institutul-cantacuzino-trebuie-salvat-si-trebuie-sa-functioneze-in-continuare/

CANTACUZINOPresedintele Klaus Iohannis vrea sa se implice in salvarea Institutului Cantacuzino. El a fost miercuri, 13 mai, la sediul institutiei unde a stat de vorba cu angajatii si cu conducerea.

“Am vrut in primul rand sa vorbesc cu oamenii, si cu conducerea, si cu salariatii, cu care am avut discutii, am vrut sa vad cum arata si cum functioneaza: Este o situatie complicata care s-a creat in timp, nu vreau sa intru in detalii, dar, dupa parerea mea, Institutul Cantacuzino trebuie salvat si trebuie sa functioneze in continuare. Cum va functiona vom vedea. Sunt hotarat sa pun aceasta problema peste tot unde cred ca s-ar putea gasi solutii”, a declarat presedintele Iohannis, citat de Mediafax.

La finalul vizitei sale, seful statului a mai mentionat ca “simpla mutare a Institutului Cantacuzino de la un minister la altul nu poate sa rezolve problema”.

Angajatii Institutului Cantacuzino au protestat de nenumarate ori din cauza situatiei in care se afla institutia, ori pentru ca nu si-au primit salariile.

Ei au inaintat si o petitie transmisa si presedintelui Romaniei:

“Cu peste 90 de ani de activitate, Institutul Cantacuzino poate fi considerat simbolul cercetarii medicale romanesti. Aici s-au preparat seruri si vaccinuri pentru combaterea bolilor contagioase (holera, tuberculoza, poliomielita, tuse convulsiva etc.). Prin traditie, inca de la infiintarea institutului de catre profesorul Cantacuzino si prin decret regal (semnat in 1921 de catre Regele Ferdinand I), institutul a avut patru roluri esentiale in medicina romaneasca: diagnostic (si interventie in sanatatea publica), productie, cercetare si invatamant”, scrie printre altele, in petitie, conform Mediafax.

In luna octombrie 2014, Institutul Cantacuzino a fost trecut in subordinea Ministerului Educatiei.

In luna martie 2015, directorul Adrian Onu a demisionat din functie pe motiv ca nu a fost sprijinit de autoritati sa readuca institutul pe lina de plutire.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Dr. Virgil Musta, despre trichineloza: Fazele bolii si ce avem de facut

Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, trimis in judecata de DNA

Streinu-Cercel: Inca un val epidemic, foarte probabil la inceputul anului viitor

OMS: Risc sporit de reinfectare cu varianta Omicron in cazul celor care au trecut prin boala

Dr. Diaconu despre retragerea lui Mihai Craiu: Stim cum e sa-ti spuna cineva ca te omoara