Kelemen Hunor: Nici eu nu sunt de acord cu testele gratuite. Cel mult pentru 28 de zile

13/12/2021

Kelemen Hunor: Nici eu nu sunt de acord cu testele gratuite. Cel mult pentru 28 de zile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/kelemen-hunor-nici-eu-nu-sunt-de-acord-cu-testele-gratuite-cel-mult-pentru-28-de-zile/

Vicepremierul Kelemen Hunor spune ca proiectul referitor la certificatul verde va fi discutat in sedinta coalitiei, mentionand ca nu este de acord cu testarea gratuita nelimitata, ci doar pentru 28 de zile.

“Nici eu nu sunt de acord cu testele gratuite. Cel mult pentru 28 de zile – e perioada in care poti sa faci vaccinarea completa – si prima si a doua doza. Ok, asta se poate accepta, mai mult nu se poate accepta, inseamna miliarde. Nu se poate sa iti dea, sa plateasca statul. Tot de la buget plateste, nu aduce nimeni bani de acasa. Daca te duci la spital, ok, se asigura ceea ce trebuie asigurat in spital, dar nu vrei vaccin, vrei teste gratuite. Din 72 de ore se repeta testul, asta unde ne duce? Deci, nu se poate. Asta inseamna ca si vaccinarea se duce in jos, inseamna ca saptamanal, cel putin doua teste gratuite pentru tot poporul nu ai de unde sa platesti acest lucru si nici nu este corect – nici politic, nici moral, de niciun fel. De aceea, pentru 28 de zile se poate discuta. Vom discuta in coalitie, fiindca inca nu am agreat noi forma propusa de ministrul Sanatatii, si vom lua o decizie. Dar, iarasi, ori suntem de acord ca anumite chestiuni pot fi facute, ori nu suntem de acord. Sa dai si la investitii, si la educatie, si peste tot, dar sa platesti si gratuit testele, nu merge”, a afirmat Kelemen Hunor la Digi24, citat si de Agerpres.

El a spus ca sunt doua proiecte privind certificatul verde, de sanatate, mentionand ca a fost de acord ca nu poate fi amendat proiectul venit de la Senat si ca trebuie unul nou.

“Vorbim de doua proiecte diferite. Deci, in primul proiect nu erau incluse testele gratuite. Acel proiect a picat la Senat, probabil ca va fi pus in sertar. A venit ministrul Sanatatii cu o alta gandire, alta abordare, pe ici – pe colo mai nuantata, eu sunt de acord cu asta, si acest proiect il vom discuta in coalitie, in care erau incluse si testele gratuite, despre acest lucru discutam”, a mai spus liderul UDMR.

Potrivit surselor citate, Kelemen Hunor este de acord cu faptul ca acest certificat trebuie introdus la o anumita incidenta a cazurilor si sa nu mai fie obligatoriu daca numarul de cazuri scade.

“Eu cu certificatul de sanatate sunt de acord si sunt de acord cu propunerea domnului Alexandru Rafila ca acest certificat este obligatoriu cand ajungi la o incidenta de peste 1,5 sau 2 la mie. Aici este de discutat care este acel plafon si atunci toata lumea stie: daca creste nivelul de infectare, automat in anumite situatii trebuie sa prezinti certificatul de vaccinare; cand scade, automat scoti obligativitatea. E un lucru foarte logic, un lucru foarte bun. Trebuie sa vedem daca acceptam exceptii, eu nu sunt pentru exceptii, si trebuie sa vedem ce se intampla cu persoanele care nu sunt vaccinate, dar doresc sa fie vaccinate in acea perioada de 28-30 de zile cand se face vaccinarea completa”, a mai adaugat Kelemen Hunor.

Etichete: certificat verde, teste gratuite covid, vaccinare anti-covid, kelemen hunor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: