Jumatate dintre medicii de familie din judetul Hunedoara vor iesi la pensie in cinci ani

09/01/2018
Jumatate dintre medicii de familie din judetul Hunedoara vor iesi la pensie in cinci ani

Jumatate dintre medicii de familie din judetul Hunedoara vor iesi la pensie in cinci ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/jumatate-dintre-medicii-de-familie-din-judetul-hunedoara-vor-iesi-la-pensie-in-cinci-ani/

O jumatate dintre cei 226 de medici de familie din judetul Hunedoara vor iesi la pensie in urmatorii cinci ani. Aceasta situatie este considerate ca fiind  ingrijoratoare de catre Colegiului Judetean al Medicilor Hunedoara, in conditiile in care anul trecut in sistem a intrat doar un singur medic cu aceasta specializare.

“In urmatorii cinci ani, 113 medici de familie dintre cei 226 din judetul Hunedoara vor avea varsta peste 65 de ani. Se pune intrebarea: daca nu se atrag tineri in sistem, ce se va intampla cu medicina de familie? Medicii nu vin in sistem pentru ca medicina de familie nu este atractiva si este foarte mult de munca. Se lucreaza cu oameni care vin la tine zi de zi, relatia cu pacientul este mult mai profunda decat cu medicul din spital iar retributia este necorespunzatoare”, a declarat vicepresedintele CMJ Hunedoara, dr. Elisabeta Irimie, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, un medic de familie trebuie sa aiba minimum 1.800 de persoane inscrise pe lista pentru a-si putea intretine cabinetul si sa-si asigure un salariu.

Din acest motiv, in localitatile cu populatie mai redusa nu mai exista cabinete ale medicilor de familie, in aceasta situatie fiind sase comune din judetul Hunedoara.

“Daca nu ai peste 1.800 de pacienti inscrisi pe lista, nu poti supravietui. Atunci cand termini facultatea, dupa ce ai facut 12 ani de liceu, sase ani de facultate si cinci-sapte ani specializare, sa vii la un salariu de nimic, mi se pare nedemn. Si atunci, majoritatea medicilor iau drumul strainatatii”, a mai precizat reprezentanta CMJ Hunedoara, conform sursei mentionate.

Datele oficiale arata ca  in judetul Hunedoara exista 226 de medici de familie si un deficit de 27 de medici de familie.
Dintre cei 226 de medici de familie, 31 au deja media de varsta de peste 65 de ani si isi desfasoara activitatea pe baza unei aprobari pe care o primesc anual.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. calian ana adriana says:

    M-am pensionat, o pensie…., bine ca e si aia, dar continui sa fiu medic de familie, plus sa lucrez la Centrul de permanenta, plus la un Cabinet scolar….Am obosit, mai ales psihic, ma lupt zilnic cu temerile mele, cu ziua de maine, cu ce va fi sa fie….!!!!! Am obosit, dar, pensia , dupa aproape 40 de ani de munca, nu-mi permite sa-mi plang de mila, sa ma odihnesc, sa nu duc grija zilei de maine !!!!!….Am obosit psihic si totusi , odata si-odata, sper ca voi ajunge si eu sa spun STOP, GATA, AM DREPTUL LA ODIHNA !!!!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: