Jumatate dintre cadrele medicale angajate la Spitalul Judetean Arad in starea de urgenta isi inceteaza activitatea

30/06/2020

Jumatate dintre cadrele medicale angajate la Spitalul Judetean Arad in starea de urgenta isi inceteaza activitatea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/jumatate-dintre-cadrele-medicale-angajate-la-spitalul-judetean-arad-in-starea-de-urgenta-isi-inceteaza-activitatea/

Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad a decis sa incheie colaborarea cu o parte dintre cadrele medicale angajate in timpul starii de urgenta.

Deciza s-a luat ‘in contextul scaderii numarului de pacienti diagnosticati cu Covid-19 la nivelul judetului Arad’, iar aproximativ jumatate dintre contractele cu perioada determinata au incetat.

Continut educational:

“Datorita faptului ca in ultimele saptamani la nivelul judetului Arad am avut, in medie, cel mult cinci pacienti internati si diagnosticati cu COVID-19, am decis sa restructuram sectiile destinate pacientilor suspecti sau confirmati cu virusul SARS CoV-2, fapt care a dus si la scaderea numarului de personal necesar pe aceste sectii. Conform legislatiei in vigoare, personalul medical angajat pe perioada determinata poate fi pastrat doar in contextul desfasurarii activitatii pe sectiile de COVID-19. Le multumim pentru tot ceea ce au facut in aceste luni si speram sa ii regasim in organigrama spitalului atunci cand vom avea posibilitatea sa scoatem posturile la concurs”, a declarat managerul interimar al SCJU Arad, Florina Ionescu, potrivit Agerpres.

In perioada starii de urgenta, la SCJU Arad au fost angajate 150 de persoane pe diferite posturi. Aproximativ jumatate dintre acestea si-a incheiat activitatea luni, iar restul sunt medici de specialitate, asistenti medicali si infirmiere care au ramas ‘pentru a asigura buna desfasurare a actului medical’ in sectiile special create pentru pacientii suspecti sau confirmati cu COVID-19.

Etichete: spital arad, cadre medicale, contract personal medical

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un milion de decese din cauza Covid-19 | OMS: O moarte teribil de dificila si in singuratate

Focar de Covid-19 la Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia | 30 de angajati sunt infectati

Ministerul Sanatatii a distribuit o noua transa de 70 000 doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor

Studiu: Un aerosol, sub forma unui spray nazal, poate preveni reproducerea virala a noului coronavirus

Doua state din Europa declara stare de urgenta in contextul pandemiei | Premierul slovac: Situatia este extrem de grava