Jumatate dintre cadrele medicale angajate la Spitalul Judetean Arad in starea de urgenta isi inceteaza activitatea

30/06/2020

Jumatate dintre cadrele medicale angajate la Spitalul Judetean Arad in starea de urgenta isi inceteaza activitatea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/jumatate-dintre-cadrele-medicale-angajate-la-spitalul-judetean-arad-in-starea-de-urgenta-isi-inceteaza-activitatea/

Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad a decis sa incheie colaborarea cu o parte dintre cadrele medicale angajate in timpul starii de urgenta.

Deciza s-a luat ‘in contextul scaderii numarului de pacienti diagnosticati cu Covid-19 la nivelul judetului Arad’, iar aproximativ jumatate dintre contractele cu perioada determinata au incetat.

Continut educational:

“Datorita faptului ca in ultimele saptamani la nivelul judetului Arad am avut, in medie, cel mult cinci pacienti internati si diagnosticati cu COVID-19, am decis sa restructuram sectiile destinate pacientilor suspecti sau confirmati cu virusul SARS CoV-2, fapt care a dus si la scaderea numarului de personal necesar pe aceste sectii. Conform legislatiei in vigoare, personalul medical angajat pe perioada determinata poate fi pastrat doar in contextul desfasurarii activitatii pe sectiile de COVID-19. Le multumim pentru tot ceea ce au facut in aceste luni si speram sa ii regasim in organigrama spitalului atunci cand vom avea posibilitatea sa scoatem posturile la concurs”, a declarat managerul interimar al SCJU Arad, Florina Ionescu, potrivit Agerpres.

In perioada starii de urgenta, la SCJU Arad au fost angajate 150 de persoane pe diferite posturi. Aproximativ jumatate dintre acestea si-a incheiat activitatea luni, iar restul sunt medici de specialitate, asistenti medicali si infirmiere care au ramas ‘pentru a asigura buna desfasurare a actului medical’ in sectiile special create pentru pacientii suspecti sau confirmati cu COVID-19.

Etichete: spital arad, cadre medicale, contract personal medical

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Utilizarea unor doze mari de antibiotice poate sa faca unele bacterii mai rezistente

Coriu: Asistentii medicali, alaturi de medici, lucreaza in conditii dificile si chiar ajung la burnout

Studiu: Circa 60% dintre pacientii spitalizati cu Covid-19 au simptome persistente si dupa sase luni

BioNTech mizeaza pe eficacitatea vaccinului produs impreuna cu Pfizer si impotriva noilor variante ale SARS-CoV-2

OMS: Varianta de Covid -19 din India a fost clasata drept ingrijoratoare | Tulpina detectata in 44 de tari