Stiri medicale

Jumatate din populatia de pe glob are acest virus descoperit de cercetatori

Data ultimei actualizari: 01/08/2014

Vaccinul pediatric hexavalent HexyonHexacima a fost aprobat in EuropaOamenii de stiinta de la Universitatea de Stat din San Diego, SUA, au descoperit un nou virus, numit CrAssphage. Acest virus este considerat unul din cei mai frecventi virusi la oameni, cercetatorii spunand ca jumatate din populatia globului il are.

Virusul infecteaza una din bacteriile cele mai frecvente in intestin

Expertii considera ca virusul CrAssphage infecteaza una din cele mai frecvente bacterii prezente in intestin, din familia Bacteroidetes, conform mediafax.ro.

Bacteriile in cauza contribuie la declansarea obezitatii. Oamenii de stiinta au in vedere cercetarea modului in care prezenta acestui virus poate influenta starea de sanatate.

De asemenea, iau in calcul posibilitatea ca virusul CrAssphage sa contribuie la tratamentul unor boli cronice, precum obezitatea sau diabetul. Nu este exclusa nici ipoteza conform careia virusul ar avea efectul advers, de favorizare a acestor afectiuni.

Descoperirea a fost facuta dupa analiza fragmentelor de ADN

Conform cercetarii aparute in revista de specialitate “Nature Communications”, virusul a fost descoperit dupa ce au fost analizate fragmente de ADN din materiile fecale a 12 persoane.

Dupa ce expertii au analizat baza de date cu secvente genetice ale persoanelor de pe continente diferite, au ajuns la concluzia ca jumatate din populatia globului are acest virus.

Numit de specialisti CrAssphage, virusul pare a fi responsabil de controlul numarului de Bacteroidetes din intestine.

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.