Judetul Vrancea are nevoie de 50 de medici de familie

23/09/2019

Judetul Vrancea are nevoie de 50 de medici de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/judetul-vrancea-are-nevoie-de-50-de-medici-de-familie/

Sase comune din judetul Vrancea nu au medic de familie de mai multi ani, iar la nivelul judetului ar mai fi nevoie de circa 50 de medici de familie.

“La nivelul judetului Vrancea, sase localitati nu au medic de familie in prezent. Dintre acestea, localitatea Andreiasu nu mai are medic de familie din anul 2014, iar localitatile Racoasa si Obrejita nu mai au medic de familie din anul 2018. De asemenea, localitatile Boghesti, Paulesti si Spulber sunt in aceasta situatie de mai mult timp’, au precizat reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea, conform Agerpres.

Continut educational:

Potrivit purtatorului de cuvant al insitutiei, necesarul de medici de familie din judetul Vrancea este de 190. In prezent, aici, in contract cu CAS sunt 140 de medici de familie.

Potrivit sursei citate, necesarul de medici de familie si numarul minim de inscrisi pe localitati in judetul Vrancea se stabileste ca urmare a intrunirii comisiei formata din reprezentanti ai CAS Vrancea, ai Directiei de Sanatate Publica Vrancea, ai Colegiului Medicilor Vrancea, Patronatului Medicilor de Familie si ai Asociatiei Profesionale a Medicilor de Familie.

Etichete: medici de familie, medic de familie vrancea, cas vrancea

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala