Judetul Tulcea, primul loc in tara la incidenta cazurilor de TBC

11/07/2017

Judetul Tulcea, primul loc in tara la incidenta cazurilor de TBC

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/judetul-tulcea-primul-loc-in-tara-la-incidenta-cazurilor-de-tbc/

Autoritatile au organizat o caravana de informare a populatiei cu privire la riscurile TBC, dupa ce judetul Tulcea a inregistrat cea mai mare incidenta a cazurilor de tuberculoza in primul semestru al anului, potrivit unui raport al Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” Bucuresti.

Prefectul judetului Tulcea, Lucian Furdui a precizat ca  autoritatile sanitare si reprezentantii institutiei pe care o conduce s-au deplasat deja in doua din cele sase localitati in care incidenta cazurilor de TBC este foarte ridicata.

“Am fost deja la Niculitel si Somova si urmeaza sa mergem la Frecatei, Valea Nucarilor si Greci. In cazul orasului Babadag, o comunitate in care incidenta cazurilor de TBC este de asemenea ridicata, autoritatile locale au identificat un sediu pentru un centru TBC. Am discutat deja cu managerii Consiliului Judetean si sper ca pana la sfarsitul acestui an noul centru TBC din Babadag sa inceapa sa functioneze”, a precizat prefectul judetului Tulcea, citat de Agerpres.

Potrivit unei statistici a Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, Tulcea este pe primul loc in tara in ceea ce priveste incidenta cazurilor de TBC. In primul semestru al anului, Tulcea a inregistrat un indice de referinta de 150,6, in timp ce in aceeasi perioada a anului trecut indicele de referinta a fost de 106,8.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: