Judetul Dolj are cel mai mare numar de persoane vaccinate anti-Covid din mediul rural

12/04/2022
Judetul Dolj are cel mai mare numar de persoane vaccinate anti-Covid din mediul rural

Judetul Dolj are cel mai mare numar de persoane vaccinate anti-Covid din mediul rural

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/judetul-dolj-are-cel-mai-mare-numar-de-persoane-din-rural-vaccinate-anti-covid/

In judetul Dolj se inregistreaza cel mai mare numar de persoane vaccinate anti-Covid din mediul rural, in Romania. Pana acum, s-au imunizat impotriva noului coronavirus 12.530 de persoane.

CNCAV isi va incheia activitatea, dupa 16 luni in care a organizat vaccinarea la nivel national. Aceasta activitate va fi transferata catre medicii de familie.

“Comitetul National de Coordonare al Activitatile de Vaccinare isi incheie activitatea dupa 16 luni in care a organizat vaccinarea la nivel national, iar acum acest proces de vaccinare impotriva COVID-19 va fi transferat catre medicii de familie. La final de activitate, doresc sa transmit un mesaj de multumire, de apreciere si de recunostinta pentru toti cei care au facut eforturi deosebite si au avut rezultate bune si care s-au evidentiat la nivel national. Doljul este cu siguranta un exemplu la multe capitole si le multumesc tuturor celor implicati in campania de vaccinare din judetul Dolj”, a afirmat secretarul de stat Andrei Baciu, presedintele CNCAV, potrivit Agerpres.

Potrivit demnitarului, judetul Dolj se claseaza pe locul al treilea la nivel national in privinta vaccinarilor in locatii atipice, adica nu in centre clasice, cu un numar de 21.806 persoane vaccinate.

“Vaccinarea in locatii atipice a tinut strict de initiativa locala, de a organiza un centru de vaccinare fie la aeroport, fie in parcare, fie la mall, iar aceste lucruri s-au facut la nivelul judetului tocmai pentru ca oamenii au dorit sa inchida cat mai repede aceasta situatie de criza. Prin aceasta abordare, in Dolj au fost vaccinate 21.806 persoane, clasandu-se pe locul trei la nivel national ca numar de persoane vaccinate. Doljul s-a clasat pe locul I la vaccinarea facuta prin medicii de familie: sunt 74.600 persoane care au fost vaccinate cu ajutorul medicilor de familie. Este un rezultat exceptional pentru care merita felicitati toti medicii de familie si toti cei care s-au vaccinat cu ajutorul medicilor de familie, precum si toti cei care s-au implicat in asigurarea logisticii. De asemenea, Doljul este pe locul I la vaccinare in mediul rural – 12.530 de persoane din mediul rural s-au vaccinat in Dolj, pentru ca au fost trimise special echipe de vaccinare, echipe mobile in satele si comunele unde nu exista un centru de vaccinare”, a mai declarat Andrei Baciu, potrivit sursei citate.

La acest moment, la nivel national mai exista 208 de centre de vaccinare active, cu 278 de fluxuri.

Etichete: vaccinare anti-Covid, vaccinare anti-covid in mediul rural, vaccinare anti-covid judetul dolj, andrei baciu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: