Judetele de la frontiera, atentionate pentru identificarea suspiciunii de holera

24/06/2022

Judetele de la frontiera, atentionate pentru identificarea suspiciunii de holera

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/judetele-de-la-frontiera-atentionate-pentru-identificarea-suspiciunii-de-holera/

Referitor la informatiile aparute in presa, legate de izolarea vibrionului holeric in ape de imbaiere din Republica Moldova in zona raului Nistru, Ministerul Sanatatii din Romania precizeaza urmatoarele:

Din cauza cazurilor care apar sporadic, Republica Moldova monitorizeaza apele de imbaiere neamenajate pentru prezenta vibrionului holeric.

“Tulpina izolata nu face parte din categoria celor care provoaca boala la om.”, transmite MS.

Holera este o infectie care se transmite pe cale fecal-orala. Consumul accidental de apa contaminata din zone de imbaiere neamenajate poate duce la infectie in tarile unde exista o circulatie a acestei bacterii.

“In Romania nu s-au mai inregistrat cazuri de holera in ultimii 30 de ani. Ministerul Sanatatii, prin Institutul National de Sanatate Publica, supravegheaza in mod curent bolile diareice acute in sezonul estival, iar judetele din zonele de frontiera cu Republica Moldova si Ucraina au fost atentionate pentru identificarea rapida a oricarei suspiciuni de holera.”, mai precizeaza ministerul.

Etichete: holera, suspiciune holera

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: