Italia va produce un test ultrarapid pentru detectarea Covid-19

11/09/2020
Italia va produce un test ultrarapid pentru detectarea Covid-19

Italia va produce un test ultrarapid pentru detectarea Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/italia-va-produce-un-test-ultrarapid-pentru-detectarea-covid-19/

O companie din Italia va incepe productia unui test ultrarapid de detectarea a infectiei Covid-19, pe baza de saliva si care da rezultatul in doar 3 minute, dupa ce a primit aprobarea Ministerului Sanatatii, relateaza EFE.

Nou test a fost dezvoltat de compania Allum din localitate Merate, regiune din Lombardia, in colaborare cu Universitatea din Samnio, si, potrivit responsabililor sai, 20 de milioane de teste vor putea fi produse in mod iminent, transmute si Agerpres.

Pentru a afla daca o persoana a contractat noul coronavirus, este prelevata o mostra de saliva cu un betisor cu capete de bumbac si, gratie utilizarii impreuna a trei reactivi, se poate afla rezultatul la fel de repede ca la un test de sarcina: doua linii inseamna pozitiv, o linie este negativ.

“Timp de 40 de ani ne-am dedicat fabricarii sistemelor de iluminat, la inceputul anului proiectam lampi pentru dezinfectarea incaperilor de virus, dar ne-am dat seama ca este anevoios si necesita prea mult timp. In perioada de izolare ne-am intrebat cum putem ajuta tara sa revina cat mai repede la normalitate si am inceput sa studiem impreuna cu Pasquale Vito, profesor de genetica la Universitatea din Sannio, si o firma afiliata universitatii Genus Biotech, pentru a dezvolta acest test cu rezultate ultrarapide”, a declarat postului local Prima Merate proprietara companiei, Stefania Magni.

Potrivit surselor citate, este vorba de primul test de acest tip din Italia, iar dupa aprobarea obtinuta de la Ministerul Sanatatii va fi gata pentru a intra in productie.

Etichete: test covid, test rapid covid, testare rapida coronavirus

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: