Iohannis: Romania a facut progrese importante in lupta impotriva cancerului

06/06/2022
Iohannis: Romania a facut progrese importante in lupta impotriva cancerului

Iohannis: Romania a facut progrese importante in lupta impotriva cancerului

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/iohannis-romania-a-facut-progrese-importante-in-lupta-impotriva-cancerului/

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat ca Romania a facut, in ultima perioada, progrese importante in lupta impotriva cancerului.

De asemenea, seful statului a reiterat ca ”sistemul de sanatate are nevoie de o reforma consistenta si de o schimbare de paradigma care asuma in mod real pacientul in centrul abordarii”, relateaza Agerpres.

”Povara cancerului este, din pacate, si o consecinta a lipsei unei viziuni unitare pe termen lung, a superficialitatii investitiilor si a unor politici fragmentare. Aceste probleme, care treneaza de decenii, nu se rezolva de la sine, ele au nevoie de angajament sustinut din partea tuturor celor care au responsabilitati in acest domeniu. Ma bucur sa constat ca, in ultima perioada, Romania a facut progrese importante in lupta impotriva cancerului, asumand prin lansarea Planului National de Combatere a Cancerului o viziune unitara pentru imbunatatirea accesului la diagnostic si tratament si recuperarea decalajelor in ingrijirea pacientului”, a precizat presedintele Iohannis in mesajul prezentat de catre consilierul prezidential Diana-Loreta Paun, in cadrul Conferintei Nationale a Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer

Potrivit acestuia, rolul societatii civile este unul extrem de important in succesul acestui demers.

”Este esential ca astfel de bune practici sa fie extinse si replicate, intrucat promovarea lor conduce, in mod sigur, la imbunatatirea rezultatelor. Schimbarea reala este generata de oameni si cred ca experienta de viata si puterea de a merge mai departe a supravietuitorilor de cancer reprezinta modele de inspiratie pentru noi toti.”, a mai transmis seful statului.

Etichete: lupta impotriva cancerului, iohannis,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: