Iohannis: Obligarea medicilor rezidenti de a ramane in tara – o solutie deloc chibzuita

06/12/2018
Iohannis: Obligarea medicilor rezidenti de a ramane in tara – o solutie deloc chibzuita

Iohannis: Obligarea medicilor rezidenti de a ramane in tara – o solutie deloc chibzuita

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/iohannis-obligarea-medicilor-rezidenti-de-a-ramane-in-tara-o-solutie-deloc-chibzuita/

Presedintele Klaus Iohannis considera ca solutia lansata in spatiul public privind obligarea medicilor rezidenti sa ramana in tara este una ‘deloc chibzuita’, fiind de parere ca medicii nu pot fi determinati in acest mod sa ramana in Romania.

“Am lansat dezbaterile pe tema resursei umane in sanatate inca din 2015, insa guvernantii intarzie in a gasi rezolvarea acestor probleme. Din nefericire, zilele acestea a fost vehiculata in spatiul public o solutie deloc chibzuita privind obligarea medicilor rezidenti de a ramane in tara. Nu in acest mod ne tinem medicii acasa. Inainte de toate, decidentii politici au obligatia de a va crea cadrul adecvat pentru a practica medicina aici, acasa. Ca acest lucru sa se intample, este nevoie de planificare riguroasa, de strategie si consecventa in implementarea sa”, a spus Klaus Iohannis intr-un mesaj transmis de consilierul de stat Loreta Paun, potrivit Agerpres.

Presedintele sustine ca studentii medicinisti reprezinta speranta imbunatatirii sistemului nostru de sanatate, care se confrunta ‘cu atatea dificultati si crize’ si ca se pot implica in conturarea unei viziuni pe termen lung, de stabilire a prioritatilor si de infaptuire a schimbarii multasteptate, al carei rezultat sa fie un sistem de sanatate comparabil cu cele din statele membre ale Uniunii Europene.

“Romania se confrunta cu un accentuat exod al medicilor, iar tinerii, in primul rand, sunt cei care pleaca in strainatate, in cautarea unor conditii de munca decente, a unor oportunitati profesionale mai bune, a respectului si a valorizarii meseriei sau, de ce nu, a unor salarii mai mari decat cele din sistemul de sanatate autohton. Sunt convins ca foarte multi dintre voi si-au ales aceasta cariera din dorinta de a profesa aici, in Romania”, a mai transmis Iohannis in mesajul sau.

Autor: FormareMedicala.ro

2 Comentarii

  1. LAKATOS IOANA says:

    Atunci sa fie OBLIGAT oricare cetatean al Romaniei sa lucreze un numar de x ani in schimbul efortului financiar pe care statul l-a facut cu pregatirea lui. Ce ziceti ? De aici la sclavie citi pasi mai sunt ? oricum , noi , cei care am ramas , suntem niste ” sclavi ” in secolului XX …

  2. Stamate Ana says:

    O soluție decentă ar fi ca un numar de x ani sa fie obligati sa lucreze in Romania in schimbul efortului financiar pe care statul il face cu pregătirea lor .

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: