Iohannis: Obligarea medicilor rezidenti de a ramane in tara – o solutie deloc chibzuita

Presedintele Klaus Iohannis considera ca solutia lansata in spatiul public privind obligarea medicilor rezidenti sa ramana in tara este una ‘deloc chibzuita’, fiind de parere ca medicii nu pot fi determinati in acest mod sa ramana in Romania.

“Am lansat dezbaterile pe tema resursei umane in sanatate inca din 2015, insa guvernantii intarzie in a gasi rezolvarea acestor probleme. Din nefericire, zilele acestea a fost vehiculata in spatiul public o solutie deloc chibzuita privind obligarea medicilor rezidenti de a ramane in tara. Nu in acest mod ne tinem medicii acasa. Inainte de toate, decidentii politici au obligatia de a va crea cadrul adecvat pentru a practica medicina aici, acasa. Ca acest lucru sa se intample, este nevoie de planificare riguroasa, de strategie si consecventa in implementarea sa”, a spus Klaus Iohannis intr-un mesaj transmis de consilierul de stat Loreta Paun, potrivit Agerpres.

Presedintele sustine ca studentii medicinisti reprezinta speranta imbunatatirii sistemului nostru de sanatate, care se confrunta ‘cu atatea dificultati si crize’ si ca se pot implica in conturarea unei viziuni pe termen lung, de stabilire a prioritatilor si de infaptuire a schimbarii multasteptate, al carei rezultat sa fie un sistem de sanatate comparabil cu cele din statele membre ale Uniunii Europene.

Continut educational:

“Romania se confrunta cu un accentuat exod al medicilor, iar tinerii, in primul rand, sunt cei care pleaca in strainatate, in cautarea unor conditii de munca decente, a unor oportunitati profesionale mai bune, a respectului si a valorizarii meseriei sau, de ce nu, a unor salarii mai mari decat cele din sistemul de sanatate autohton. Sunt convins ca foarte multi dintre voi si-au ales aceasta cariera din dorinta de a profesa aici, in Romania”, a mai transmis Iohannis in mesajul sau.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Stamate Ana says:

    O soluție decentă ar fi ca un numar de x ani sa fie obligati sa lucreze in Romania in schimbul efortului financiar pe care statul il face cu pregătirea lor .

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Dancila: Unitatile sanitare din ambulatoriu aflate in proces de acreditare vor putea furniza servicii medicale in 2019

Ministerul Sanatatii extinde la nivel national programul de tromboliza intravenoasa

Plan privind controlul hepatitelor virale in Romania

Sorina Pintea: Peste 10 milioane de euro pentru tratamente in strainatate platiti de Ministerul Sanatatii in acest an

SNMF: Migratia masiva a medicilor de familie – un fenomen previzibil dar controlabil