Iohannis: Nu ne dorim reinstaurarea unor restrictii decat in situatia in care nu avem incotro

18/06/2020

Iohannis: Nu ne dorim reinstaurarea unor restrictii decat in situatia in care nu avem incotro

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/iohannis-nu-ne-dorim-reinstaurarea-unor-restrictii-decat-in-situatia-in-care-nu-avem-incotro/

Presedintele Klaus Iohannis a facut apel la romani sa se fereasca in continuare de coronavirus, prin purtarea mastii de protectie si igiena mainilor. El a sublinat ca acest virus ”nu pleaca in concediu sau in vacanta”.

“Sunt ingrijorat fiindca am vazut in ultimele zile, in fiecare zi, un numar, zic eu, mare de noi pacienti care sunt infectati cu noul virus – si astazi sunt peste 300 de persoane care au fost detectate cu acest virus. (…) S-a renuntat la multe restrictii si s-au luat acele asa-numite masuri de relaxare, dar dati-mi voie sa fiu foarte, foarte clar: virusul nu pleaca in vacanta, nici in concediu, este in comunitate. Virusul nici nu pleaca daca voteaza sau nu voteaza Parlamentul sau Opozitia. Am constatat ca in zona politica, mai ales in asa-numita Opozitie, apar afirmatii si pozitii dintre cele mai ciudate si nepotrivite pentru aceasta perioada si va spun foarte clar: dragi romani, feriti-va de virus! Au ramas in vigoare masuri simple, de bun simt si foarte importante: masca va protejeaza si ii protejeaza pe ceilalti, distanta trebuie pastrata peste tot unde se poate, igiena mainilor este extrem de importanta”, a spus seful statului, citat de Agerpres.

Totodata, el a subliniat ca nu se doreste reimpunerea masurilor de restrictie, ci revigorarea activitatii economice si o viata cat de cat normala pentru romani.

“Eu nu-mi doresc si cred ca nici Guvernul nu-si doreste sa avem noi restrictii. Eu vreau sa avem o conformare foarte buna cu restrictiile care sunt in vigoare. Sunt putine, sunt de bun simt, sunt foarte utile. Nu ne dorim reinstaurarea unor restrictii decat in situatia in care vedem ca numarul de infectii creste foarte mult si nu avem incotro. (…) Purtatul mastii este foarte important, pastrarea distantei, spalatul pe maini”, a mai afirmat Iohannis, potrivit sursei citate.

De asemenea, presedintele a precizat ca revenirea la starea de urgenta este ultima solutie pentru “atunci cand vedem ca nimic altceva nu functioneaza” si a adaugat ca masurile luate de Guvern in aceasta perioada au fost corecte.

Etichete: masuri preventie coronavirus, masuri covod-19, stare de alerta, stare de urgenta, epidemie coronavirus romania, klaus iohannis

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: