Investitii in spitale in paralel cu medicina de familie

22/05/2019
Investitii in spitale in paralel cu medicina de familie

Investitii in spitale in paralel cu medicina de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/investitii-in-spitale-in-paralel-cu-medicina-de-familie/

Ministrul Sanatatii spune ca investitiile in spitale trebuie sa se efectueze in paralel cu dezvoltarea medicinei de familie.

“Populatia noastra este imbatranita, nu putem dezvolta doar medicina de familie si sa lasam spitalele in paragina, pentru ca aceste lucruri trebuie sa le facem in paralel. Anul trecut, a inceput cresterea finantarii pentru medicina de familie, anul acesta a mai crescut cu 25% si in plus, exista un grant pe care Guvernul Romaniei il va accesa, un imprumut al Bancii Mondiale, pe indicatori de rezultat, pentru medicina de familie, medicina comunitara si eficientizarea cheltuielilor in Sanatate, dar trebuie sa mergem in paralel, pentru ca acestea sunt realitatile. Populatia nu a avut acces la medicina de familie atat cat ar fi trebuit, nu exista o preventie adecvata si atunci, am ajuns la un nivel in care trebuie sa investim in ambele parti”, a declarat Sorina Pintea, citata de Agerpres.

Au fost semnate 150 de proiecte cu finantare europeana pentru reabilitarea ambulatoriilor, iar unele sunt deja in derulare pentru 15 spitale judetene.

“Sunt proiecte depuse pe eficienta energetica si sunt 37 de extinderi unitati de primiri urgente, contracte semnate, in implementare, plus inca doua unitati de primiri urgente, Oradea si Brasov, cu finantare guvernamentala Banca Mondiala”, a mai precizat Pintea conform sursei citate.

Etichete: medicina de familie, bani medici de familie, cabinete medici de familie,

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Gavriș Daniel says:

    M-am săturat de promisiunile Dnei ministru pentru medicina de familie,nici macar nu o interesează acest subiect, impozitele pe care le plătim pe venitul cabinetului au anulat orice procent majorat acordat medicinei de familie Vorbim de o alta vrăjeală electorală! Brașov

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: