Investitia in copii: iesirea din ciclul defavorizarii

25/02/2013

Investitia in copii: iesirea din ciclul defavorizarii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/investitia-in-copii-iesirea-din-ciclul-defavorizarii/

poza salvati copiiiRecomandarea Comisiei Europene privind copiii care traiesc in saracie constituie o contributie majora la combaterea acestui fenomen. Organizatia Salvati Copiii apreciaza abordarea directa si angajamentul Comisiei pentru utilizarea la maximum a instrumentelor Uniunii Europene, precum Strategia Europa 2020* si mecanismele de finantare. Investitiile in dezvoltare, in abilitatile cognitive si de relationare constituie un pilon esential pentru cresterea copiilor.   

Potrivit Comisiei Europene, in marea majoritate a tarilor din Uniunea Europeana, copiii sunt mai expusi riscului saraciei sau excluderii sociale in raport cu populatia ca intreg. “Copiii care cresc in saracie sau care sunt exclusi social au sanse mai putine sa obtina succesul la scoala si sa-si dezvolte mai tarziu intregul potential. Cheia este in prevenire si in fracturarea acestei transmiteri a defavorizarii de la o generatie la asta. Saracia este un lant care trebuie si poate fi rupt prin educatie, prin participare sociala activa, prin informare”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

*Conform http://ec.europa.eu, strategia Europa 2020 este strategia UE de creştere economică pentru următorii zece ani. Aceasta vizeaza indeplinirea a 5 obiective majore:

  1. Educatia
  2. Inovarea
  3. Ocuparea fortei de munca
  4. Incluziunea sociala
  5. Mediul/energia

 

Autor: Elena Gherasim

0 Comentarii

Cele mai noi stiri: