Introducerea,diagnosticarea si managementul bolilor respiratorii, cursuri gratuite pentru medicii de familei

31/03/2015

Introducerea,diagnosticarea si managementul bolilor respiratorii, cursuri gratuite pentru medicii de familei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/introducereadiagnosticarea-si-managementul-bolilor-respiratorii-cursuri-gratuite-pentru-medicii-de-familei/

bpoc3Pacientii cu boli cronice respiratorii sunt in numar tot mai mare in Romania, conform ultimelor date ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Statisticile arata ca in Europa exista circa 32 de milioane de pacienti cu astm bronsic, dintre care doar 17 milioane primesc tratament.

Cei mai afectati sunt copiii si varstnicii, dar ingrijorator este faptul ca la nivel mondial circa patru milioane de persoane isi pierd viata din cauza unei boli respiratorii cronice, asta in timp ce aceste afectiuni pot fi prevenite.

De asemenea, potrivit OMS, BPOC constituie in prezent a patra cauza de mortalitate la nivel mondial si se preconizeaza ca in 2020 va ocupa locul 3.

Medicii de familie din Romania au pe platforma de e-learning www.formaremedicala.ro, o gama diversa de cursuri despre bolile respiratorii la care au lucrat reputati specialisti din tara.

Cursurile de BPOC si Astm au pana acum sute de absolventi care spun ca dupa parcurgerea acestora si-au imbunatatit considerabil cunostintele, metodele de diagnostic si tratament.

BPOC

Introducerea in BPOC, Fiziopatologie si diagnostic BPOC si Managementul pacientului cu BPOC sunt cele trei cursuri care au menirea de a-i perfectiona pe medicii de familie in ceea ce inseamna diagnosticarea si tratarea pacientilor cu bronhopneumopatie obstructiva cronica.

“Cursul ofera o serie de repere extreme de utile in practica medicului de familie privind diagnosticul, managementul si tratamentul pacientului cu BPOC. Anul trecut, pentru prima data, managementul de caz a bronhopneumopatiei cronice obstructive a intrat in per capita, e adevarat, dar ca unul din serviciile asigurate in mod distinct de medicii de familei. De anul acesta, din cate am inteles, va intra in plata per serviciu si este normal sa creasca si exigentele privind calitatea managementului. Cursul ne ofera suportul de care avem nevoie pentru a delimita aceste criterii de calitate”, a declarat Dr. Catalina Panaitescu, medic primar medicina de familei si membru in Grupul Respiro – Grup de excelenta in asistenta bolilor respiratorii.

 Astmul

Prevalenta astmului bronsic in Romania este de 4-6%, cu tendinta de crestere mai ales in cazul copiilor.

Astfel, tot pe platform www.formaremedicala.ro, medicii de familei din Romania au sansa de a parcursuri 3 cursuri provocatoare despre tratamentul si managementul acestei afectiuni.

Introducere in Astm, Astmul diagnostic pozitiv si diferential si Managementul astmului sunt cursurile care au starnit un mare interes in randul medicilor de familiei.

“Astmul este o patologie foarte frecvent intalnita si in mod cert este subdiagnosticata. Atunci, pentru a creste nivelul de diagnosticare al astmului, este in primul rand nevoie de a se cunoaste criteriile de diagnostic, care este simptomatologia, cum facem diagnosticarea corecta si care este circuitul pacientului cu astm in cadrul sistemului sanitar din Romania. Pe de alta parte, este foarte important ca in munca noastra sa cunoastem care sunt schemele terapeutice, care sunt criteriile de apreciere a nivelului controlului astmului, pentru ca in functie de acest nivel de control facem aprecierea eficientei terapiei la pacientul cu astm”, a declarat Dr. Daciana Toma, medic primar medicina familiei si co-autor ale cursurilor de astm.

Astfel, infomatiile puse la dispozitie prin aceste cursuri sunt mai mult decat eficiente pentru orice medic de familie si implicit pentru pacientii acestuia.

“Este esential sa cunoastem aceste informatii din acest curs. Dovada ca nu ne-am inselat in aceste aprecieri sunt rezultatele celor care au parcurs cursul. A crescut abilitatea de a pune un diagnostic precoce, a crescut numarul de pacienti diagnosticati de medicii de familie dupa ce au parcurs acest curs, pentru ca au fost mult mai sensibili asupra simptomelor si s-a facut o incadrare mult mai buna a pacientului. De asemenea, s-a imbunatatit si modul de monitorizare a pacientului cu astm, care este absolut esential, pentru ca sigur, poti sa convietuiesti cu astm, dar orice afectiune inseamna o modificare a calitatii vietii prin toate aspectele”, a mai precizat Dr. Daciana Toma.

Pana acum, pe platforma Forma Medicala s-au dat peste 13.000 de examene la toata gama de cursuri.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: