Interviu medic de familie: “Rujeola e doar inceputul”

23/09/2016

Interviu medic de familie: “Rujeola e doar inceputul”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/interviu-medic-de-familie-rujeola-e-doar-inceputul/

DR GHEORGHIU PETROSANIMedicii de familie din Valea Jiului, judetul Hunedoara, fac eforturi constante in ultimii ani sa convinga parintii de beneficiile vaccinarii.

Insa, in ritmul in care se lovesc de refuzurile acestora, atrag atentia ca astfel de probleme precum rujeola, reprezinta doar inceputul.

Copiii nevaccinati sunt problema, dar, cum parintii au ales deja pentru ei, solutiile sunt limitate de legea care nu le permite medicilor sa ii si oblige. De cealalta parte, in Valea Jiului sunt si parinti care odata ajunsi la munca in strainatate, se intorc acasa sa ii vaccineze pentru ca acolo nu sunt primiti la scoala.

“Nu avem mijloace decat cele prin educatie sanitara. Parintii trebuie sa inteleaga ca expun copiii unor riscuri foarte mari. S-a demonstrat foarte clar ca atata timp cat nu se vaccineaza intr-o masa de copii de 95%, protectia pentru ceilalti, sugari, mai ales, este aproape zero”, a declarat pentru Mondo TV Petrosani si cotidianul Cronica Vaii Jiului, Dr. Constantin Gheorghiu, medic de familie.

Rujeola era aproape eradicata in Romania, insa acum a reizbucnit. Epidemia de rujeola poate fi doar inceputul, se teme medicul petrosenean.

“Vin din urma alte boli. Poliomielita, care este o boala foarte grava. Sunt cu sechele foarte mari. Au fost cazuri cand un bolnav a stat toata viata la plaman artificial, altfel murea. Este numai un caz. Dar, sunt sechele si vedeti pe strada oameni in varsta, care au avut boala. O alta boala este rubeola, care vine din urma, cu probleme foarte mari la gravide, ce dau anomalii la nivelul fatului. Daca o gravida contacteazã boala, apar anomalii grave la copii si se nasc copii cu deficiente”, a mai precizat Dr. Constantin Gheorghiu, potrivit surselor citate.

In judetul Hunedoara au fost, numai din vara si pana acum, 14 cazuri de rujeola. La nivel national a fost raportat un numar de peste 675 de cazuri si declarata epidemie.

Reprezentantii Ministerului Societatii au anuntat joi, 22 septembrie, ca legea vaccinarii se afla in faza de avizari si ca urmeaza o dezbatere publica.

 

Interviu audio Dr. Constantin Gheorghiu – Medic de familie in Municipiul Petrosani.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Popa Aurelia says:

    Foarte mare dreptate domnule doctor ! Nimeni nu iese în stradă pentru această problemă. Lipsa vaccinurilor în primul rand , refuzul părinților , unii consideră că sunt nocive și din aceasta cauza nu exista , o mascată inexistentă, nu pentru că licitațiile sunt marcate de interese , probabil , politice ! Mobilitatea accentuată populatională , poate aduce epidemi ce nu le -am întâlnit până acum . Am pacienți ce au fost plecați începând din nordul Africii,Asia,nordul Europei.Sper să nu înceapă să ticăie ceasul epidemiilor.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: