INTERVIU | Dr. Minerva Pop ne vorbeste despre activitatea Societatii Timis de Medicina Familiei

30/07/2012

INTERVIU | Dr. Minerva Pop ne vorbeste despre activitatea Societatii Timis de Medicina Familiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/interviu-dr-minerva-pop-medic-formator-de-medicina-familiei-si-unul-dintre-membrii-fondatori-ai-centrului-national-de-studii-pentru-medicina-familiei/

Dr. Minerva Pop este medic primar medicina de familie, absolventa a Facultatii de Medicina Generala Adulti a Instutului de Medicina si Stomatologie “Victor Babes” din Timisoara in anul 1987. Din anul 2001 este medic formator de medicina familiei si unul dintre membrii fondatori ai Centrului National de Studii pentru Medicina Familiei. Pana in decembrie 2011, cand a fost aleasa in Consiliul Judetean al Colegiului Medicilor Timis, a fost secretar al Patronatului Medicilor de Familie Timis.

FM: Care sunt proiectele pe care Societatea Timis de Medicina Familiei, a carei vicepresedinte sunteti, le desfasoara sau le pregateste pentru membri, in ceea ce priveste atat dezvoltarea profesionala cat si informarea ?

Societatea noastra este o organizatie extrem de tanara, cu certificatul de nastere in octombrie 2011 ! In fiecare luna organizam simpozioane cu teme stiintifice si sedinte in care dezbatem evenimentele la ordinea zilei. Cu atat de multe schimbari in domeniul medicinei de familie, nu ne-am plictisit deloc in ultima vreme. La majoritatea acestor manifestari colegii obtin si credite de educatie medicala continua. Avem orgoliul de a organiza anul acesta Congresul National de Medicina Familiei, care nu a mai fost organizat in Romania de aproape zece ani ! Este a saptea editie si se va desfasura intre 13-16 septembrie 2012 la Timisoara. Asteptam colegi din toata tara sa participe la acest eveniment deosebit si le amintesc ca termenul pentru trimiterea rezumatelor este 31 iulie ! Toate detaliile despre congres se afla pe siteul dedicat: www.congresmf.ro. Pentru ca vorbim de lucrari stiintifice, amintesc si ca am promovat talentul unei colege – Dr. Anca-Alexandra Matusz – de a face lucrari de cercetare stiintifica fundamentala. Lucrarile Dr. Matusz au fost acceptate si prezentate in cadrul unor reununi stiintifice mondiale si europene: conferintele NAPCRG (grupul de cercetare nord-american in asistenta medicala primara), WONCA Europe (organizatia europeana de medicina familiei) si EGPRN (reteaua cercetatorilor europeni in medicina familiei).

FM: Cum considerati ca va poate sprijini SNMF in cadrul acestor proiecte ?

In momentul de fata cea mai importanta sustinere a SNMF este legata de promovarea si sustinerea Congresului de Medicina Familiei 2012.

FM: Cum pot afla medicii de familie din judetul Timis mai multe informatii despre activitatea Societatii Timis MF si cum se pot inscrie ?

Avem un site functional din toamna 2011 – www.STMF.ro – prin care dorim sa pastram o legatura cat mai stransa cu colegii din judetul Timis. Avem o baza de adrese de mail care acopera aproximativ jumatate din medicii din judet si o completam periodic, care reprezinta o cale de comunicare extrem de eficienta cu un numar semnificativ de colegi.

FM: Ce planuri de viitor se afla pe agenda STMF ?

Am avut in plan sa organizam impreuna cu Colegiul Medicilor Timis un bal anual care sa devina si traditie si sa reprezinte o punte de legatura cu colegii din alte specialitati, insa nu am avut la acel moment sustinerea necesara si cred ca vom persevera cu aceasta propunere. In acest moment discutam cu Clinica de Recuperare elaborarea unui registru regional de preventie cardiovasculara impreuna cu colegii din Ungaria in cadrul programului HURO.

 

Interviu realizat de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

Autor: Dana Zoiteanu

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: