INTERVIU | Andrei Baican – Directorul Diviziei Pentru Medici Banca Transilvania

14/09/2012

INTERVIU | Andrei Baican – Directorul Diviziei Pentru Medici Banca Transilvania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/interviu-andrei-baican-directorul-diviziei-pentru-medici-banca-transilvania/

Dl.Andrei Baican, a avut amabilitatea de a ne acorda un interviu despre facilitatile ce le poate oferi divizia pentru medici din cadrul Bancii Transilvania. Dl.Andrei Baican are o experienta de 9 ani in cadrul Bancii Transilvania, pana in anul 2010 coordonand activitatea BT dedicata clientilor corporativi, in zona de sud a tarii.

FM: Cine este Divizia pentru Medici a Bancii Trasilvania?

In primul rând, este una dintre liniile principale de afaceri ale Băncii Transilvania. Avem o echipă dedicată colaborării cu medicii, este formată din 80 de specialişti atat din domeniul bancar, cat  şi medical. Astazi, Banca Transilvania are în reţeaua sa de unităţi 10 agenţii dedicate tot colaborării cu medicii. Insă ofertele pentru medici sunt promovate în toate cele peste 550 de unităţi ale băncii. Peste 25.000 de medici si unitati medicale sunt în prezent clienţi ai băncii noastre, acest lucru aratand increderea acordata de  comunitatea medicala din România bancii noastre, precum si relatia solida construita de Banca Transilvania din 2007 pana in prezent.

FM: Cum caracterizati relatia pe care o aveti cu medicii?

Faptul ca 25.000 de medici si clinici medicale au ales să lucreze cu Banca Transilvania vorbeste de la sine. Trăim vremuri noi şi neaşteptate, aceasta ne ajuta sa identificăm oportunităţi si sa găsim mereu soluţii. Este o breaslă pe care o respectăm şi cu care ne dorim să creştem împreună. Avem toate instrumentele necesare pentru sectorul medical, Banca Transilvania oferind in prezent  pe langa produsele bancare, pachete integrate de credite şi consultanţă, atat medicilor specialisti, cat si rezidentilor. Accesul la finantare nu se bazeaza doar pe venitul lunar  al medicului, ci luam in calcul  atat reputatia, cat si   experienta lor, competentele si specializarile, aceste lucruri conducand la o mai mare flexibilitate in acordarea finantarilor pentru sectorul medical.  

FM: Pentru ce investitii contracteaza medicii de familie credite bancare?

Majoritatea medicilor investesc in cabinetul medical, in amenajarea  cabinetului medical, chiar a cumpararii acestuia, in echipamentele medicale si toate acele bunuri care ajuta la o mai buna desfasurare a activitatii medicale.

FM: In general, medicii sunt speriati de costurile ascunse ale creditelor. Ei doresc sa stie toate detaliile legate de credit-rambursare anticipata, comisoane, etc  Cum procedeaza Banca Transilvania in acest sens?

Recomandarea bancii, implicit a consultantilor nostri, este aceea de a se citi  contractul de credit si punctual, toate semnele de intrebare sa fie discutate. Banca Transilvania militeaza pentru o relatia onesta cu potentialul client si de aceea pune la dispozitia fiecarei persoane interesate toate informatiile  privind costurile aferente unui credit.

FM: Criza a schimbat a scazut numarul mediclor care aceeseaza un credit?

Sunt perioade si perioade. Acum, acest numar este in crestere.

FM: Sunt medici in situatii limita, care nu pot onora platile aferente creditelor?

Un procent foarte mic, in general, medicii isi achita la timp ratele, sub 2% fiind numarul celor care au probleme in achitarea ratelor. Cred cî acest procent mic se datoreza si modului in care am conceput pachetele de creditare pentru medici.

FM: Care sunt recomandarile privind valuta in care se face creditul?

Banca Transilvania a recomandat dintodeauna împrumuturile în lei, din mai multe motive. Din experienta pe care am  avut-o de-a lungul timpului,  toate creditele in euro  si au o maturitate de 5 – 7 ani, au  costuri mult mai mari  datorita cursului euro. Banca Transilania, fiind o banca locala,  recomanda creditele in lei. Recomandam valuta companiilor care incaseaza in valuta, ceea ce nu este cazul companiilor din sectorul medical care ofera servicii doar in interiorul tarii.

FM: Felul in care medicii de familie isi recupereaza banii de la casa de asigurari de sanatate afecteaza plata creditelor?

In functie de zona tarii, banii de la casa de asigurari se incaseaza diferit. Sunt zone in care se incaseaza la zi, altele cu usoare intarzieri. Noi ne gandim la un produs care sa tina cont de acest factor, accesibil pentru  o anumita categorie de medici.

FM: Ce serviicii ar mai putea obtine medicii de la o banca specializata,  in afara de credit?

Noi avem si o zona de consultanta juridica pentru medicii care sa isi infiinteze un SRL, PFA SAU CMI. Acum activitatea acestui departament nu mai este atat de intensa, pentru ca medicii cunosc deja  procedura. De asemeneaoferim si consultanta primara privind accesarea fondurilor europene, aici ativitatea este din ce in ce mai intensa

 

Interviu realizat de Dorina Pirau

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: