Interventii chirurgicale pe cord, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad

13/08/2019

Interventii chirurgicale pe cord, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/interventii-chirurgicale-pe-cord-la-spitalul-clinic-judetean-de-urgenta-arad/

Medicii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad au realizat primele interventii chirurgicale pe cord gratuite, dupa ce unitatea medicala a preluat compartimentul de cardiologie interventionala ce functiona in cladire in sistem privat.

Astfel, incepand de marti in spitalul aradean se realizeaza gratuit interventii cardiologice pe arterele coronariene, respectiv angioplastii sau montare de stent. In cursul zilei au fost realizate primele cinci interventii de acest fel de catre echipa medicala coordonata de doctorul Cristian Dina, relateaza Agerpres.

Potrivit conducerii Consiliului Judetean, pana acum aceste interventii se realizau doar in regim privat si costau in jur de 13.000 de lei.

Dupa cumpararea clinicii Cardiolife de catre SCJU Arad, Consiliul Judetean a alocat fonduri pentru achizitionarea materialelor si dispozitivelor necesare realizarii operatiilor.

Continut educational:

“Pana acum, bolnavii de inima aveau doua variante: sa plateasca interventia la Arad, in regim privat, sau sa mearga la Timisoara, la Cluj sau la Szeged, unde ii costa alti bani. Faptul ca oferim de astazi acest serviciu medical gratuit, cu unul dintre cei mai buni specialisti din vestul tarii si poate chiar din Romania, faptul ca pe oameni nu ii costa nimic si se trateaza la ei acasa, este cea mai mare bucurie”, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Iustin Cionca, citat de Agerpres.

La inceputul anului, conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad anunta ca Sectia Clinica Cardiologie va fi extinsa cu un compartiment de cardiologie interventionala. Acest compartiment functiona in regim privat la parterul spitalului, fiind preluat cu tot cu personalul medical.

Etichete: interventii chirurgicale pe cord, operatii pe inima gratuite, spitalul clinic judetean de urgenta arad

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Din 1 octombrie cardul de sanatate redevine obligatoriu, cu exceptia consultatiilor la distanta

Covid-19 face tot mai multe victime in randul cadrelor medicale | O alta asistenta si-a gasit sfarsitul

China vrea sa produca anual peste 600 de milioane de doze de vaccin anti-Covid

Proiect privind prelungirea suplimentarii numarului de posturi la DSP si Ambulanta

Medicii de familie: Siguranta pacientilor trebuie sa fie mai presus de un sistem informatic nefunctional