Intalnire intre reprezentantii Ministerului de Finante si medicii de familie

10/08/2016

Intalnire intre reprezentantii Ministerului de Finante si medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/intalnire-intre-reprezentantii-ministerului-de-finante-si-medicii-de-familie/

fnpsnmfMarti, 9 august 2016 a avut loc o intalnire oficiala intre reprezentantii Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF), ai Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) si ai Ministerului de Finante, la solicitarea reprezentantilor medicilor de familie.

Tema discutiei a fost proiectul de rectificare bugetara care nu avea prevazute sume rectificative pentru asistenta medicala primara.

Reprezentantii medicilor de familie au argumentat nevoia finantarii superioare a asistentei medicale primare, baza sistemului medical si care in acest moment, dupa informatiile oficiale ale CNAS acopera cca 70% dintre serviciile medicale, in conditiile in care finantarea acestui segment este de mai putin de 6% din FNUASS total.

Premisele acestei discutii au fost acelea ca veniturile cabinetelor medicilor de familie au scazut din cauza alocarii insuficiente a fondurilor la nivelul medicinii primare, inclusiv la nivelul centrelor de permanenta, precum si din cauza noilor prevederi al Codului Fiscal, povara fiscala fiind foarte mare, la care se adauga temerile medicilor de familie ca nu vor putea asigura salarii pentru asistente la nivelul celor platite colegelor lor din sistemul bugetar  –  necorelate cu cele ale angajatilor din spitale, majorate cu 25%.

Alte teme de discutie au fost birocratia excesiva de la nivelul cabinetelor de medicina familiei, precum si reglementari care sa permita surse suplimentare de venituri pentru cabinete.

Daniela Pescaru , secretar de stat, a concluzionat ca ar trebui luate masuri structurale, precum si o armonizare a veniturilor personalului cabinetelor medicilor de familie si a spus ca va initia o serie de discutii cu cele doua institutii responsabile, Casa Nationala de Sanatate si Ministerul Sanatatii.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. mihai says:

    sa nu fie doar ca si versurile cantecului: “parole, parole..,parole…” cum neam obisnuit deja de mult

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala