Intalnire intre ministrul Achimas Cadariu si reprezentantii OMS Europa

24/02/2016

Intalnire intre ministrul Achimas Cadariu si reprezentantii OMS Europa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/intalnire-intre-ministrul-achimas-cadariu-si-reprezentantii-oms-europa/

ministerul-sanatatii2Patriciu Achimas Cadariu, ministrul Sanatatii s-a intalnit cu Zsuzsanna JAKAB, director regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) pentru Europa.

In timpul intalnirii ce a avut loc marti, 23 februarie,  s-au discutat subiecte importante privind sanatatea publica si programele de promovare a preventiei in sanatate, iar ministrul Sanatatii a prezentat oficialului OMS principalele proiecte si obiective ale Ministerului Sanatatii in perioada imediat urmatoare.

Astfel, ministrul Achimas Cadariu a informat reprezentantul OMS ca miercuri, 24 februarie, Ministerul Sanatatii va lansa un important Program de preventie si educatie in sanatate.

De asemenea, saptamana viitoare va fi organizata si prima dezbatere publica a proiectului de lege a vaccinarii. Tot in aceasta primavara, Ministerul Sanatatii va dezvolta programul de depistare precoce a cancerului de col uterin si va elabora alte doua programe importante de preventie care vizeaza depistarea precoce a cancerului de san si cancerului colorectal in cadrul Planului comprehensiv de control a cancerului care va fi lansat in luna aprilie.

Oficialul OMS a apreciat eforturile MS privind dezvoltarea de programe de preventie dar si Planul de supraveghere si control al infectiilor nosocomiale lansat in aceasta luna.

De asemenea, au fost apreciate eforturile Romaniei de combatere a consumului de tutun si recenta adoptare a  Legii referitoare la interzicerea fumatului in spatiile publice inchise din data de 16 martie 2016.

Zsuzsanna JAKAB  a asigurat conducerea MS de intreaga apreciere pentru Strategia 2014-2020 adoptata si continuarea programului national de combatere a Tuberculozei si a oferit intreg sprijinul echipei OMS Europa pentru atragerea de noi fonduri in sistemul sanitar romanesc.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: