Institutul Marius Nasta: Spital modular pentru pacientii cu Covid si sindroame post-Covid

17/01/2022

Institutul Marius Nasta: Spital modular pentru pacientii cu Covid si sindroame post-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/institutul-marius-nasta-spital-modular-pentru-pacientii-cu-covid-si-sindroame-post-covid/

Institutul ‘Marius Nasta’ ar putea avea, din toamna acestuia an, un spital modular cu 15 paturi de terapie intensiva si alte 40 de locuri pe sectie pentru pacienti cu COVID si cu sindroame post-COVID.

“Ca obiectiv de investitii pentru anul 2022, Institutul ‘Marius Nasta’ doreste sa declanseze licitatia pentru constructia spitalului modular. Finantarea acestui spital modular provine din fonduri europene. Un proiect castigat anul trecut si care va fi implementat – sper eu – pana la faza finala pe parcursul anului 2022. Este cel mai mare proiect, in valoare de 14.400.000 lei. Este un spital care va avea 15 locuri de terapie intensiva, 40 locuri pe sectie cu un container care va contine un computer-tomograf. Va avea destinatie pentru perioade de val pandemic – pacientul cu COVID – si pentru perioadele dintre valuri ne dorim sa oferim ingrijire in aceasta zona pacientilor cu sindroame post-COVID care au nevoie de terapie respiratorie sustinuta si, din pacate, avem astfel de situatii”, a declarat managerul institutiei medicale, Beatrice Mahler, potrivit Agerpres.

Unitatea modulara va fi construita in curtea institutului, intre pavilionul 2, care in prezent este destinat pacientilor infectati cu noul coronavirus, si pavilionul 3, unde sunt internati pacienti cu tuberculoza.

Potrivit sursei citate, proiectul ar putea fi realizat cel mai repede in luna septembrie.

“Speram ca nu va dura foarte mult etapa de constructie si daca punem trei luni pentru fiecare etapa, eu cred ca in septembrie este un termen optimist, dar posibil”, a mai precizat conducerea unitatii medicale.

Etichete: institutul marius nasta, spital pacienti covid, sindroame post-covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: