Institutul de Psihiatrie Socola, partener intr-un studiu mondial despre efectele pandemiei

20/05/2020
Institutul de Psihiatrie Socola, partener intr-un studiu mondial despre efectele pandemiei

Institutul de Psihiatrie Socola, partener intr-un studiu mondial despre efectele pandemiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/institutul-de-psihiatrie-socola-partener-intr-un-studiu-mondial-despre-efectele-pandemiei/

Doi medici, prof. Cristoph U. Correll, de la Universitatea de Medicina Charité, din Berlin si prof. Marco Solmi, de la Universitatea de Padova, deruleaza un studiu care include 200 de investigatori din peste 35 tari afectate de pandemia COVID-19. Acesta vizeaza colectarea de informatii de la peste 100.000 participanti, din peste 30 tari, 6 continente si in 25 limbi.

Institutul de Psihiatrie ‘Socola’ din Iasi este partener oficial al acestui studiu, iar coordonarea acestuia va fi realizata de dr. Ovidiu Alexinschi, directorul medical al Institutului, si conf.univ.dr. Serban Turliuc, seful Sectiei 2 Acuti in cadrul unitatii medicale.

“Studiul COH-FIT va fi distribuit in trei etape: prima etapa se desfasoara pe perioada pandemiei, a doua etapa va fi la distanta de 6 luni, iar cea de-a treia etapa la distanta de 12 luni de la incheierea perioadei de pandemie. Vor fi adresate o serie de intrebari prin intermediul carora vor fi cerute informatii cu caracter anonim de la adultii cu varsta peste 18 ani care si-au dat consimtamantul pentru participarea la studiu. Vor fi cerute informatii de ordin demografic, profesional, informatii despre starea sanatatii fizice si mentale, comportamente, precum si despre factori de mediu, toate aceste informatii fiind raportate la perioada anterioara aparitiei pandemiei COVID-19, dar si la perioada pandemiei”, a declarat dr. Ovidiu Alexinschi, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, el a precizat ca proiectul COH-FIT are drept scop identificarea persoanelor care sunt la risc crescut sau scazut de a suferi de o afectiune somatica sau mentala pe perioada pandemiei, dar si pentru identificarea riscului si factorilor de protectie care vor veni in ajutor cu informatii pretioase programelor de preventie si interventie in contextul pandemiei COVID-19, precum si pe termen lung, in situatia aparitiei unei noi pandemii.

“Faptul ca Institutul de Psihiatrie Socola Iasi este partener in cadrul acestui studiu demonstreaza, daca mai era nevoie, ca suntem parte integranta a comunitatii stiintifice internationale. Este o recunoastere a valorii specialistilor de la noi si o incununare a activitati depuse de acestia”, a declarat si Bogdan Saramet, manager al Institutului de Psihiatrie ‘Socola’ Iasi.

Cei care doresc sa participe la acest studiu o pot face accesand site-ul coh-fit.com, selectand limba romana si completand formularul de participare. Studiul este anonim si nu se adreseaza pacientilor, ci populatiei generale.

Etichete: institutul de psihiatrie socola iasi, studiu pandemie, efecte pandemie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: